Rendezvények betöltése

« Összes rendezvény

  • Ez az rendezvény elmúlt.

2022.05.14.

Szervezőtől származó információ. Az információk hitelességét az NFSZK Nonprofit Kft. nem ellenőrizte.
Információ az rendezvény akadálymentességéről: mozgáskorlátozottak számára az épület teljeskörűen akadálymentes, mozgáskorlátozottak számára az épület részben akadálymentes, látássérültek számára a program akadálymentes

Székesfehérváron szervezi meg az Akadályok nélkül szabadidős napot 2022. május 14-én, szombaton az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT), a HunCERT és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI). Az érzékenyítő programokra elsősorban ép látású embereket várnak, de kitüntetett figyelmet fordítanak a látássérült vagy más fogyatékkal élő látogatókra is. A rendezvény háziasszonya Lengyel Zsófia látássérült sportoló, Székesfehérvár esélyegyenlőségi referense, a Székesfehérvári Érzékenyítő Program elindítója.

Az Akadályok nélkül szabadidős nap célja, hogy különleges érzékenyítő programjain keresztül a többségi társadalom betekintést nyerjen a gyengénlátó, aliglátó, vak, vagy más fogyatékkal élő embertársai életébe, nehézségeibe, valamint a parasport programok által a sikereikbe is és bemutassa az őket segítő informatikai lehetőségeket. A székesfehérvári Csónakázó-tó környékén egész nap izgalmas programokkal várják az érdeklődőket, hogy megtapasztalják, hogyan lehet bekötött szemmel sportolni, számítógépet használni, hétköznapi életet élni. Kipróbálhatók lesznek többek között a hangosan beszélő számítástechnikai és konyhai eszközök, valamint a Braille-írógép és írás is, sőt, átélhetik azt is, milyen érzés tandemen, bekötött szemmel biciklizni.

Az eseményről további leírás: www.akadalyoknelkul.hu/szabadidős-nap

 A közlemény tartalmáért a SZIN Nonprofit Kft. felelősséget nem vállal.

Részletek

Dátum:
2022.05.14.
Összeg:
ingyenes
Honlap:
https://akadalyoknelkul.hu/szabadidos-nap/

Szervező

Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT), a HunCERT és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI)

Helyszín


Magyarország
+ Google Térkép