Forrás: https://www.bethesda.hu/hireink/sni-mesekonyv/
Dátum: 2022-05-19

A Bethesda Gyermekkórház újabb mesekönyvvel lépett elő, melyben az SNI Fogászatára segíti felkészülni a gyermekeket. Itt akár egynapos műtét keretében is gyógyítják az érintetteket.

Részletek

Forrás: https://efoesz.hu/egyeb/osszefoglalo-az-orosz-ukran-haborurol/
Dátum: 2022-03-30

Az ÉFOÉSZ könnyen érthető kommunikációval írt tájékoztatót az orosz ukrán háborúról, melyből megismerhető a háború háttere, a fogyatékos emberek háborús helyzete.

Részletek

Forrás: https://efoesz.hu/efoesz/iden-hat-fiatal-nyerte-el-a-gollesz-viktor-osztondijat/
Dátum: 2022-03-28

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) 2003 alapította a Göllesz Viktor ösztöndíjat olyan értelmi fogyatékossággal élő fiataloknak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a munka, a tanulás, valamely sportág, művészeti ág vagy az önérvényesítés terén.

Részletek

Forrás: https://www.elte.hu/content/megujult-az-elte-barczi-gusztav-gyogypedagogiai-kar-epulete.t.25311
Dátum: 2022-03-24

Több mint 1,6 milliárd forintból komplex energetikai fejlesztés valósult meg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Ecseri úti épületében.

Részletek

Forrás: https://www.elte.hu/content/a-participativ-oktatas-mint-tarsadalmi-innovacio.t.25238
Dátum: 2022-03-17

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán közel egy évtizede zajlik a világszinten máig nóvumnak tekinthető részvételi oktatás. A különleges módszertant nemrég bemutatták a Springer felsőoktatási innovációkat összegyűjtő, angol nyelvű gyűjteményében is.

Részletek

Forrás: https://rehabportal.hu/artikulacios-zavarban-szenvedoknek-segit-egy-fejlesztes/
Dátum: 2022-01-28

Betegség vagy akár baleset következtében kialakuló artikulációs zavarban, dysarthriában szenvedőket segítő megoldást fejlesztenek a Szegedi Tudományegyetemen.

Részletek