Speciális ellátásokra, támogatásokra vonatkozó információk

 

Budapest I. Kerület

 

Önkormányzat neve Támogatási forma megnevezése Támogatás részletei  Honlap 
Budapest Főváros I. Kerület Budavári Önkormányzata Helyi vállalkozások segítése Az Önkormányzat két intézkedéssel segíti a helyi vállalkozókat és vállalkozásokat: annak az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségnek a bérlője, aki a jegyzőnél, mint kereskedelmi hatóságnál bejelenti, hogy az üzletét bezárja, az önkormányzat utólag a befizetendő, de meg nem fizetett bérleti díjból jelentős mérséklést biztosít. Csobánczy Gábor idegenforgalomért felelős alpolgármester elmondta: a csökkentett díj mértéke négyzetméterenként 50 forint, de minimum 10 ezer forint havonta. http://www.budavar.hu/hirek/helyi-vallalkozasok-segitese
Budapest Főváros I. Kerület Budavári Önkormányzata Rendelések információs vonal Az Egészségügyi Szolgálat rendelésekkel kapcsolatos információs vonalát a koronavírus-járvány megfékezése érdekében elrendelt vészhelyzet idején az alábbi címeken érhetik el. E-mail: rendelomaros@gmail.com
Telefon: 0670 489 4057 vagy 356 5044 /9126
Hétfő- csütörtök: 8-19
illetve pénteken: 8-13
http://www.budavar.hu/hirek/rendelesek-informacios-vonal
Budapest Főváros I. Kerület Budavári Önkormányzata Rendkívüli működési rend Tájékoztatás a Család és Gyermekjóléti Szolgálat, a Gyermekjóléti Központ és a Közösségi Pszichiátriai Ellátás rendkívüli működési rendjéről
A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében a személyes találkozások minimalizálása szükséges, így a mai naptól elsősorban telefonon és e-mailben vagyunk elérhetőek a lakosság számára, módosított ügyfélfogadási időben. Személyes ügyek intézésére előre egyeztetett időben halaszthatatlan ügyekben, illetve krízishelyzetben van lehetőség eljárni.
Telefonos ügyfélfogadási idő:
hétfőtől – csütörtökig 09:00-17:00
pénteken 09:00-13:00
A közösségi pszichiátriai ellátás telefonos elérhetősége:
+36/ 20-274-8475 (telefonos ügyfélfogadási időben)
Mentálhigiénés telefonvonalaink:
+36/ 30-582-9003 (telefonos ügyfélfogadási időben)
+36/ 20-428-4379 (telefonos ügyfélfogadási időben)
Készenléti telefonos krízisvonalunk ügyfélfogadási időben is, tehát a hét minden napján, éjjel-nappal hívható a következő telefonszámon: + 36/ 30-935-2983
Személyes ügyfélfogadási idő (előre telefonon egyeztetett időpontban):
hétfőtől – csütörtökig 09:00-15:00
pénteken 09:00-13:00
Jelen tájékoztatás visszavonásig érvényes.
http://www.budavar.hu/hirek/rendkivuli-mukodesi-rend
Budapest Főváros I. Kerület Budavári Önkormányzata Idősek védelme Mivel az állampolgárok egészségének védelme érdekében a személyes ügyintézést minimalizálni szükséges, a 70 év feletti veszélyeztetett korosztályból ténylegesen segítségre szorulók gyors, és biztonságos felmérése érdekében olyan elektronikus űrlapot tettünk közzé, amelyen az érintetteken kívül akár családtagok, ismerősök, akár szomszédok is jelezhetik az önkormányzat felé azt, ha egy idős embernek segítségre van szüksége.
Az E-önkormányzat portálról elérhető “Segítségre szoruló idős bejelentése” nevű űrlappal, előzetes regisztráció nélkül pár perc alatt elküldhetik bejelentésüket, ezzel is gyorsítva a szükséges ellátás megszervezését.
Az űrlap az alábbi linken érhető el:
https://ohp-20.asp.lgov.hu/
A Budavári Önkormányzatot a következő telefonszámokon érhetik el:
06-1-458-3030
06-20-269-8784
06-20-256-5088
A koronavírussal kapcsolatos bejelentéseiket megtehetik a koronavirus@budavar.hu e-mail címen is.
http://www.budavar.hu/hirek/idosek-vedelme
Budapest Főváros I. Kerület Budavári Önkormányzata Krízisintervenció Amennyiben mindent elsöprő szorongást, pánikot, impulzivitást vagy bénultságot érez, kérje segítségemet. Húsvétig minden kedden 14:00-15:00 valamint minden csütörtökön 18:00-19:00 óra között várom hívásukat. http://www.budavar.hu/hirek/krizisintervencio
Budapest Főváros I. Kerület Budavári Önkormányzata Karantén tájékoztató TÁJÉKOZTATÓ KARANTÉNBAN LÉVŐK SZÁMÁRA
A járványügyi megfigyelés (karantén) alá helyezett ember a megfigyelés időtartama alatt a kijelölt területet nem hagyhatja el, másokkal csak a fertőzés megakadályozását biztosító rendszabályok betartásával érintkezhet. Köteles betartani mindazokat az előírásokat és együttműködni azoknak az intézkedéseknek a végrehajtásában, melyeket az egészségügyi hatóság a járvány megakadályozása érdekében ír elő és tesz meg, továbbá köteles a következő szabályokat betartani:
A járványügyi megfigyelés időtartama alatt otthonában köteles tartózkodni, azt nem hagyhatja el. Otthonában vendéget nem fogadhat.
Köteles saját használati tárgyait, háztartási eszközöket (tányér, pohár, evőeszköz stb.), textíliát (ruhanemű, törülköző, ágynemű, konyharuha stb.) használni, azokat otthonában tisztítani és tárolni.
Szükséges egészségügyi ellátás esetén köteles a kezelőorvossal/ügyeletes orvossal előzetesen egyeztetni.
Légúti tünetek (láz, köhögés, légszomj) megjelenése esetén köteles azonnal a háziorvost vagy ügyeletes orvost értesíteni és a tőle kapott utasításoknak megfelelően eljárni.
Az átadott figyelmeztető feliratot köteles a tartózkodási helyének bejárati ajtaján elhelyezni.
A hatósági házi karanténra kijelölt személynek a háztartási szemetet dupla zsákba helyezve kell a szemétkukába tenni.
Postát, áruszállítót fogadhat, az ajtóban átveheti a küldeményt, mert ezek az esetek nem számítanak szoros kontaktusnak. Ugyanígy átveheti az ajtóban egy hozzátartozójától az ételt is, amit hoztak neki.
Az, aki ilyen karanténban van az I. kerület közigazgatási területén, és az ellátását nem tudja megoldani, a Budavári Önkormányzattól kérhet segítséget.
A segítségnyújtás formái:
napi egyszeri melegíthető étel biztosítása 650 Ft/ adag áron
alap élelmiszercsomag
tisztasági csomag
gyógyszerek beszerzése
http://www.budavar.hu/hirek/karanten-tajekoztato
Budapest Főváros I. Kerület Budavári Önkormányzata Gyermekellátás információ Bp. I. kerületi házi gyermekorvosi praxisokhoz (Mikó utcai és Markovits utcai rendelő) tartozó gyermek ellátása 2020. 03. 30-tól
BETEG gyermekek ellátása:
LÉGÚTI tünetek esetén
Amennyiben gyermekének LÉGÚTI panaszai vannak (köhögés, nátha, torokfájás). kérjen segítséget saját háziorvosától telefonon, emailben! A további utasításokat tőle fogják megkapni. Maradjon otthon a gyermekkel, ne induljon el a rendelőbe!
Amennyiben koronavírus fertőzése gyanakszik (pl. szoros kontaktus igazoltan fertőzöttel), hívja saját háziorvosát további utasításokért. Maradjon otthon a gyermekkel!
Ha a gyermek állapota feltétlenül orvosi vizsgálatot igényel  LÉGÚTI tünetei miatt, hívja
dr. Kálovics Tamást. Telefon: 06309361370
Rendelési idők: H-P: 14-16
A betegellátás előzetes telefonos egyeztetés után, időpontra, egyesével a Markovits utcai gyermekrendelő Fő utcai bejárata felől. További utasítást telefonon kap.
Ha a gyermek állapota súlyos, aggasztó, akkor hívja a mentőszolgálatot a 112 segélyhívó számon!
NEM LÉGÚTI tünetek esetén
Amennyiben a gyermeknek NEM LÉGÚTI panaszai vannak, kérjen tanácsot  saját háziorvosától telefonon, emailben! További utasításokat tőle fogják megkapni. Maradjon otthon a gyermekkel, ne induljon el a rendelőbe!
Ha a gyermek állapota mindenképpen orvosi ellátást igényel NEM LÉGÚTI tünetek miatt, hívja
dr. Szalóczi Beátát Telefon: 06704894080, illetve 0620349-4393
Rendelési idő: H-P:9-11
A betegellátás előzetes telefonos egyeztetés után, időpontra, egyesével a Markovits utcai gyermekrendelő Markovits utcai bejárata felől. További utasítást telefonon kap.
Ha a gyermek állapota súlyos, aggasztó, akkor hívja a mentőszolgálatot a 112
segélyhívó számon!
A szokásos recept- és esetleges beutaló igényeiket telefonon vagy emailban jelezzék  saját házi gyermekorvosuk felé, ő (vagy a helyettesítő) fogja felírni.
ÜGYELET Egyelőre változatlanul, kizárólag halaszthatatlan, sürgős esetben a János kórház területén működő gyermekügyeleten elérhető (hétköznap 20-8 óra között, hétvégén és ünnepnapon.)
http://www.budavar.hu/hirek/gyermekellatas-informacio
Budapest Főváros I. Kerület Budavári Önkormányzata Válságkezelő csomag A Budavári Önkormányzat közleménye a kerületi krízisintézkedésekről
V. Naszályi Márta polgármester 2020. április 6-án nagyszabású kerületi intézkedéscsomagot jelentett be, a koronavírus-járvány hatásainak csökkentése és a kerületi lakók segítése érdekében.A bejelentésről szóló videó megtekinthető a Budavári Önkormányzat Facebook csatornáján:
https://www.facebook.com/watch/?v=617767472139977
http://www.budavar.hu/hirek/valsagkezelo-csomag
Budapest Főváros I. Kerület Budavári Önkormányzata Krízisprevenciós vonalaink Kedves I. kerületi lakók!
Több, a kerületünkben élő és dolgozó, pszichológus végzettséggel rendelkező szakember ajánlotta fel segítségét a koronavírus-járvány alatt Önkormányzatunknak. Immár 6 krízisprevenciós vonalunk van – ha úgy érzi, szüksége lenne megosztani valakivel a problémáit és félelmeit ebben a nehéz időszakban, szakembereink várják a hívását a megadott időpontokban!
Remenyik Ildikó önkormányzati képviselő és pszichológus kedd 14-15 óra között, illetve csütörtök 18-19 óra között várja hívásukat. Telefonszám: 20-5351400
Velez Csaba pszichológus minden szerdán 19:00-20:00 között várja a kiégés tüneteit mutató, egészségügyben dolgozók hívását. Telefonszám: 20-3243842
Móricz Anita utolsó éves pszichológus hallgató minden kedden 15:00-16:00 és minden csütörtökön 19:00-20:00 között várja a magas szintű diszkomfortot megélők hívását. Telefonszám: 30-7204199
Sebestyén Árpád kríziskezelő szakpszichológus, szerda 19-20, csütörtök 17-18 között érhető el.
Telefonszám: 20-939-3323
Sebestyén Balázs Bence pszichológus kedd 17-18 és csütörtök 16-17 között fogadja a telefonálókat. Telefonszám: 30-280-1555
Kiri Edit Anna pszichológus minden este 18-19 között tudja önöket meghallgatni. Telefonszám: 70-234-9401
Forduljanak hozzájuk bizalommal!
http://www.budavar.hu/hirek/krizisprevencios-vonalaink
Budapest Főváros I. Kerület Budavári Önkormányzata VÁLSÁGKEZELŐ ALAPJÖVEDELEM VÁLSÁGKEZELŐ ALAPJÖVEDELEM
– A válságkezelő alapjövedelemmel minden első kerületi felnőtt számára biztosítani kívánjuk, hogy a járványveszély időszakában ne maradjon 100.000 Ft alatt.
Ha az Ön havi összbevétele a létező szociális támogatásokkal együtt sem éri el ezt az összeget, ezen a formanyomtatványon tud rá jelentkezni.http://www.budavar.hu/upload/userfiles/1/1.2%20FORMANYOMTATV%C3%81NY%20v%C3%A1ls%C3%A1gkezel%C5%91%20alapj%C3%B6vedelem.doc
http://www.budavar.hu/hirek/tajekozato-elelmiszeruzleti-dolgozoknak

 

Budapest II. Kerület

 

Önkormányzat neve Támogatási forma megnevezése Támogatás részletei  Honlap
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata Járványügyi információk Tájékoztatás önkormányzati intézkedésekről https://masodikkerulet.hu/aktualis/jarvanyugyi-informaciok-tajekoztatas-onkormanyzati-intezkedesekrol
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata A Család- és Gyermekjóléti Központ tájékoztatása Tekintettel a járvány miatt kialakult helyzetre, a II. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ a mai naptól megváltozott munkarendben, de változatlan nyitvatartással dolgozik. Mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében a már folyamatban lévő esetekben a családlátogatások és a személyes találkozások határozatlan ideig szünetelnek, illetve csak krízis esetén biztosítottak.
A speciális szolgáltatások (pszichológus, autogén tréning, családterápia, jogi segítségnyújtás) a szolgálatást nyújtó szakemberrel való egyéni egyeztetés útján vehetőek igénybe. Amennyiben Önök más intézménynél részesülnek ezekben az ellátásokban, arról az adott intézményben kaphatnak felvilágosítást.
A családsegítők, esetmenedzserek tevékenysége az egyéni esetkezelésben továbbra sem szünetel.
Munkatársaink ügyeleti időben telefonon, e- mailen elérhetők, illetve egyéni egyeztetés szerint ügyeleti időben az intézményben felkereshetők.
https://masodikkerulet.hu/cimlap/a-csalad-es-gyermekjoleti-kozpont-tajekoztatasa
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata Gondozási Központok és az Értelmi Fogyatékosok tájékoztatói a járványügyi helyzettel kapcsolatban az idősek és a fogyatékkal élők védelmében Tájékoztatom Önöket arról, hogy az intézmény bentlakásos (gondozóházi) részlegében március 8. napjától a járványügyi helyzetre tekintettel látogatási tilalom lépett életbe.
Intézményünkben a nappali ellátás (idősek klubja) látogatása átmeneti időre szünetel.
Az étkeztetést a megszokott módon továbbra is nyújtjuk, de az idősek egészségének védelmében kizárólag házhoz szállítással biztosítjuk.
A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szolgáltatást is változatlan feltételekkel biztosítjuk, új kérelmezőknél készüléket azonban csak a járvány veszély elmúltával tudunk kihelyezni.
A házi segítségnyújtás esetében az idősek életének és egészségének megóvása érdekében módosításokat vezettünk be.
https://masodikkerulet.hu/aktualis/gondozasi-kozpontok-es-az-ertelmi-fogyatekosok-tajekoztatoi-a-jarvanyugyi-helyzettel
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata Az Egészségügyi Szolgálatnak a tervezett ellátásokat halasztania kell a járványügyi veszélyhelyzet miatt A járványügyi veszélyhelyzet miatt az Egészségügyi Szolgálatnak miniszteri utasításra a tervezett ellátásokat halasztania kell, így ellátására csak sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerülhet sor.
Kérjük, ezt jelezzék telefonos bejelentkezéskor, illetve ezt az intézmény bejáratánál Munkatársaink ellenőrizni fogják. Amennyiben a sürgős vizsgálatot kérő páciens állapota a kísérést nem kívánja meg, kísérő, hozzátartozó nem tartózkodhat az épületben. Kérjük hozzátartozóját az épület előtt várja meg!
Tájékoztatjuk, hogy a 65 év feletti munkatársak (orvos/szakdolgozó) a miniszteri utasítás értelmében nem vehetnek részt a személyes találkozással járó betegellátásban.
https://masodikkerulet.hu/cimlap/az-egeszsegugyi-szolgalatnak-a-tervezett-ellatasokat-halasztania-kell-a-jarvanyugyi
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata Az egészségügyi intézményekben dolgozók részére biztosít lakásokat a II. kerület Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványügyi veszélyhelyzet miatt, a Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat által 2020. március 4. és 2020. április 3. napja között meghirdetett bérlakás-pályázatot a Kiíró 2020. március 19. napján felfüggeszti.
A vészhelyzetre való tekintettel és annak fennállásáig a szociális bérlakásokat Őrsi Gergely kezdeményezésére a kerületünkben működő egészségügyi intézményekben dolgozók részére biztosítja a veszélyhelyzet fennállásáig, de lekésőbb a a bérbeadástól számított 90 napig. Ezért, a mai nappal időlegesen felfüggesztjük a már meghirdetett szociális bérlakás-pályázatot, hogy most azokat támogathassuk, akik a frontvonalban küzdenek a világjárvány megfékezéséért.
https://masodikkerulet.hu/cimlap/az-egeszsegugyi-intezmenyekben-dolgozok-reszere-biztosit-lakasokat-a-ii-kerulet
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata 12 pont a COVID19 ellen Maradj otthon! Ne érintsd meg az arcodat! Tartsd tisztán a WC-t és a mosdót! Tartsd tisztán a lakásod! Mozogj rendszeresen! Ha beteg vagy, hívd fel a háziorvosodat telefonon! Tájékozódj hiteles forrásból! Étkezz változatosan, egyél sok zöldséget, gyümölcsöt! Szellőztess rendszeresen! Legyenek saját evőeszközeid, amiket használat után azonnal mosogass el! Papírzsebkendőbe köhögj, tüsszögj, használat után dobd a kukába! Moss rendszeresen és alaposan kezet! https://masodikkerulet.hu/cimlap/12-pont-a-covid19-ellen
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata Segítség veszélyeztetett állattartóknak A kerületben is sok veszélyeztetett lakos van, aki kutyát vagy macskát tart, és hosszabb távon nem biztos, hogy lehetősége lesz állatorvosi rendelőbe menni, ill. a kutyáját sétáltatni.
Figyelembe véve, hogy napról napra változnak a vírus okozta ajánlások és szabályozások, egy ilyen szolgálat működtetése fel tud értékelődni.
Keressük azokat az önkénteseket, akik vállalni tudják ezeknek a feladatoknak az ellátását, ill. tudomásuk van olyan idős, veszélyeztetett állattartókról, akiknek szükségük lehet külső segítségre.
https://masodikkerulet.hu/cimlap/segitseg-veszelyeztetett-allattartoknak
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata A Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ intézkedése a koronavírus elleni védekezés érdekében A Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ üzemeltetője a Fény Utcai Piac Kft. a koronavírus veszély miatti vészhelyzetre tekintettel 500 db szájmaszkot vásárolt. A vásárláshoz a társasház tulajdonosi közössége nevében csatlakozott a társasházi Intézőbizottság és plusz 1000 db szájmaszk beszerzéséről intézkedett. https://masodikkerulet.hu/cimlap/a-feny-utcai-piac-es-kereskedelmi-kozpont-intezkedese-a-koronavirus-elleni-vedekezes
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata Online társasházi tanácsadás A kialakult helyzethez alkalmazkodva, a veszélyhelyzet megszűnéséig a társasházak számára a jogi tanácsadást elektronikus kapcsolattartás útján biztosítjuk.
Ennek érdekében a jogi tanácsadás szokásos kedd 17 óra és 19 óra közötti idejében Skype-on biztosítunk online konzultációt, illetve a veszélyhelyzet fennállása alatt e-mailben is rendelkezésre állunk az Önkormányzat által biztosított tanácsadást igénybe venni kívánók számára.
https://masodikkerulet.hu/cimlap/online-tarsashazi-tanacsadas
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata Társasház felújításra megadott időtartam felfüggesztése. A társasházi pályázatokkal kapcsolatban tájékoztatjuk Önöket, hogy a rendkívüli járványügyi helyzetre való tekintettel a veszélyhelyzet időtartama a felújítás elvégzésére megadott (a Támogatási megállapodás aláírásától számítva) 18 hónapba nem számít bele. Az időtartamot a veszélyhelyzet alatt felfüggesztjük, elmúltával az időtartam ott folytatódik, ahol a veszélyhelyzetben felfüggesztésre került. https://masodikkerulet.hu/palyazatok/tarsashaz-felujitasra-megadott-idotartam-felfuggesztese
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata Ha maszkra van szüksége, jelentkezzen! Elkezdünk maszkokat küldeni a legnagyobb társasházak postaládáiba, továbbá kerületszerte találkozhatnak önkénteseinkkel, akik az önkormányzat által beszerzett maszkokat osztják, de kérésre el is juttatjuk önöknek. https://masodikkerulet.hu/cimlap/ha-maszkra-van-szuksege-jelentkezzen
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata Járványügyi tájékoztató idős és rászoruló szomszédaink számára Kerületünkben élő, idős és segítségre szoruló (fogyatékkal élő, vak és gyengén látó, illetve speciális igényű) lakosainkra kiemelten vigyázunk, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy hogyan szervezhetjük meg a segítséget, azoknak, akiknek szükségük van rá.
Ezért is fontos számunkra, hogy minden lehetőségünkkel segítséget nyújthassunk, mind a szükséges alapvető élelmiszerek, a tisztálkodási- és tisztítószerek megvásárlásban, gyógyszerek kiváltásában, illetve szükség esetén a melegétel házhoz szállításban.
https://masodikkerulet.hu/cimlap/jarvanyugyi-tajekoztato-idos-es-raszorulo-szomszedaink-szamara
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata Bölcsődei jelentkezés Bölcsődébe a gyermek húszhetes korától harmadik életévének, sajátos nevelési igényű gyermek az ötödik életévének betöltéséig, illetve annak az évnek a december 31-ig vehető fel, amelyben a gyermek a harmadik életévét, a sajátos nevelési igényű gyermek az ötödik életévét betölti.
A koronavírus terjedése okán kihirdetett veszélyhelyzet miatt a 2020 szeptemberétől induló gondozási-nevelési évre történő bölcsődei jelentkezés az előző évektől eltérően más módon, a személyes kontaktus elkerülése érdekében elektronikusan (e-mailben) történik. A Felvételi Kérelmet és a munkáltatói igazolásokat emailben, szkennelt formában kell csatolni.
https://masodikkerulet.hu/cimlap/bolcsodei-jelentkezes

 

Budapest III. Kerület

 

Önkormányzat neve Támogatási forma megnevezése Támogatás részletei  Honlap
Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal megváltozott ügyfélfogadási rendjéről (folyamatosan frissül) A Kormány a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel 2020. március 11-én 15 órától veszélyhelyzetet hirdetett ki az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére.
A veszélyhelyzetre tekintettel Budapest III. ker. Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint változik.
A személyes ügyfélfogadásra kijelölt helyiség a Harrer Pál u. 2. sz. alatti Ügyfélszolgálati Iroda.
A Szociális Szolgáltató Főosztály az Ügyfélszolgálati irodán és annak nyitvatartási idejében fogadja az ügyfeleket!
https://obuda.hu/blog/hirek/tajekoztatas-a-polgarmesteri-hivatal-megvaltozott-ugyfelfogadasi-rendjerol/
Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Koronavírus információs vonal Mikor hívható?
hétfőn-péntek: 8-18 óráig
Feladatok:
Általános tájékoztatás – napi aktualitások, kormányzati információs csatornák elérhetőségének megadása (telefonszám, honlap elérhetőség, stb.)
Lakossági kérelmek fogadása (élelmezéssel kapcsolatos problémák, segítségnyújtás igénylése)
Önkormányzati operatív törzs által nyújtott információk továbbítása:
intézményi étkeztetéssel kapcsolatos kérdések
önkormányzat működésével kapcsolatos információk
kerületi intézményeket érintő intézkedések
óvodai, bölcsődei ügyelet
https://obuda.hu/blog/hirek/tajekoztatas-a-polgarmesteri-hivatal-megvaltozott-ugyfelfogadasi-rendjerol/
Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről A kialakult helyzetre való tekintettel Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában a megszokott elektronikusan intézhető ügyek mellett az alábbi ügyek elektronikus e-mailben (postabonto@obuda.hu) történő intézésére is lehetőség nyílik:
Az önkormányzat által nyújtott támogatások pénzügyi elszámolásának és hiánypótlási anyagainak benyújtása
A helyi támogatások és munkáltatói kölcsönök törléséhez szükséges engedély kiadása
Az ingatlanok, lakások értékesítésénél az önerő befizetésének igazolása
A társasházak törvényességi felügyeletével kapcsolatos bejelentések
Rendkívüli gyermekvédelmi / családvédelmi támogatás
Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény
Hátrányos/halmozottan hátrányos helyzet megállapítása
Fejlesztésre szoruló gyermekek támogatása
Temetési támogatás
Óbudai betegápolási díj
Óbudai gyógyszertámogatás
Óbudai jövedelempótló támogatás
Óbudai hátralékkezelési támogatás
Óbudai lakhatási támogatás
Lakbérmódosításra való jogosultság
Védendő fogyasztók számára hatósági bizonyítvány
Bérleti jogviszony ismételt biztosítása
Bérleti jogviszony folytatása
Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. felé fennálló hátralékra köthető részletfizetés engedélyezése
Az aláírt kérelmet, bejelentéseket a szükséges mellékletekkel együtt kell eljuttatni hivatalunkhoz. Fontos kiemelni, hogy lehetőség szerint telefonos elérhetőséget adjanak meg, mert amennyiben a kérelem nem tartalmaz minden szükséges adatot, mellékletet, a hiánypótlások meggyorsítása érdekében a telefonos megkeresést alkalmazzuk.
A közérdekű bejelentéseket, panaszokat a már jól megszokott ugyfelkapcsolat@obuda.hu e-mail címre várjuk.
https://obuda.hu/e-ugyintezes/
Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Lelki támogatás a III. kerületieknek Lelki támogatás a III. kerületieknek
2020. április 6., 14:31
A mindennapjaink megváltoztak, ez rengeteg lemondással jár, komoly mentális terhet ró mindannyiunkra. Néhány hasznos és megnyugtató gondolat, tanács, a beszélgetésben rejlő pozitív erő segít felvenni a harcot a járvány káros mentális hatásaival szemben.
https://obuda.hu/blog/hirek/lelki-tamogatas-a-iii-keruletieknek/?fbclid=IwAR1lyZqzk71BLYRrQ4O5BB-MxwGG7VecLj_P3fSZ2yU7K3-r4IsnYIs2jk0
Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Óbudai Egyesített Bölcsődék felvételi rendje A járványügyi veszélyhelyzet miatt idén elektronikus úton kell a bölcsődei felvételre jelentkezni. A kitöltött jelentkezési lapot április 30-ig lehet e-mail-en beküldeni.
Az érvényben lévő önkormányzati rendelet így szabályozza az Óbudai Egyesített Bölcsődék felvételi rendjét:
„A BÖLCSŐDEI ELLÁTÁS ESETÉBEN A BEIRATKOZÁSI IDŐSZAK A SORON KÖVETKEZŐ NEVELÉSI-GONDOZÁSI ÉVRE ÁPRILIS 1. ÉS ÁPRILIS 30. KÖZÖTT TART.”
https://obuda.hu/blog/hirek/obudai-egyesitett-bolcsodek-felveteli-rendje/?fbclid=IwAR3HYSD_PYsNVL2DSPJ7hpLhnBeuUrFmFLBC5-XoTdFp3bcJiS0G_KYb4Ho
Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Az óvodai felvétel rendje a 2020/2021-es nevelési évre vonatkozóan A veszélyhelyzet miatt a megszokottól eltérő az óvodai felvétel rendje. Nincs teendője annak, aki a körzetes óvodába szeretné íratni a gyermekét. A nem körzetes óvodába április 2-20. között lehet jelentkezni – elektronikus úton is. https://obuda.hu/blog/hirek/az-ovodai-felvetel-rendje-a-2020-2021-es-nevelesi-evre-vonatkozoan/?fbclid=IwAR1jWqQmlxnHD-LNwMFq7OOEkhiPPfTLFUjKfyH1mIS2E3fiuR14wLC1tFk
Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Fontos tudnivalók a 2020/2021-es beiskolázásról Az általános iskolai beiratkozást a járványügyi helyzetre való tekintettel rendkívüli határozat szabályozza. A körzetes iskolákba május 21-ig lehet beiratkozni, a körzettel nem rendelkező iskolák a beiratkozást április 6-24 között tartják. https://obuda.hu/blog/hirek/fontos-tudnivalok-a-2020-2021-es-beiskolazasrol/?fbclid=IwAR1lsvc_zscxA1K1scTWyREVlfzZHTsJYQhWjSfWUvyyl5hJrP197wqM8S8

 

Budapest IV. Kerület

 

Önkormányzat neve Támogatási forma megnevezése Támogatás részletei Honlap 
Budapest Főváros IV. Kerüket ÚJPEST Önkormányzata JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT http://www.ujpest.hu/hir/12412/
Budapest Főváros IV. Kerüket ÚJPEST Önkormányzata Kifejezetten a hatóságilag elrendelt otthoni karanténba került újpesti lakosok számára fenntartott 0-24-ig hívható segélyvolnal: 06-70-500-1546  koronavirus@ujpest.hu, http://www.ujpest.hu/koronavirus_tajekoztatas
Budapest Főváros IV. Kerüket ÚJPEST Önkormányzata az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatása  a fogyatékos emberek is az új koronavírus által veszélyeztetett körbe tartoznak. A krízis időszak miatt Önkormányzatunk létrehozott egy kríziscsapatot, amelynek segítségével a Munkatársaink a bejelentők hívásait fogadják, feldolgozzák és a szükséges intézkedéseket elindítják. A kríziscsapat heti egyszeri bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, csekkbefizetésben és a melegételhez jutás megszervezésében tud segíteni. http://www.ujpest.hu/galeria/File/uot_tajekoztatok/lakossagi_felhivas_20200409.pdf
Budapest Főváros IV. Kerüket ÚJPEST Önkormányzata A segítségnyújtás a helyben történő alapvető élelmiszer bevásárlására, tisztítóés tisztálkodási szer vásárlása, valamint a gyógyszerek kiváltására terjed ki. Segítségnyújtás 70 év felettiek számára vasarlas@ujpest.hu https://ujpest.hu/galeria/File/uot_tajekoztatok/segitsegre_szorulo_idos_bejelentese.pdf http://www.ujpest.hu/koronavirus_tajekoztatas

 

Budapest V. Kerület

 

Önkormányzat neve Támogatási forma megnevezése Támogatás részletei  Honlap
Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Ellátás hatósági házi karantén esetén A járványügyi hatóság által elrendelt házi karantén esetén ebéd ellátás igényelhető a 872-7213, 872-7219, 872-7237 telefonszámokon és a polgarmester@belvaros-lipotvaros.hu e-mail címen. https://www.belvaros-lipotvaros.hu/index.php?pg=news_1_793 https://www.belvaros-  https://www.belvaros-lipotvaros.hu/index.php?pg=news_1_780  lipotvaros.hu/index.php?pg=news_1_798  https://www.belvaros-lipotvaros.hu/_user/browser/File/hirek/t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3%200409.jpg

 

Budapest VI. Kerület

 

Önkormányzat neve Támogatási forma megnevezése Támogatás részletei Honlap 
 Terézváros Önkormányzata Krízistámogatás Ezt a támogatást a járvány miatt bajba jutott, alacsony jövedelmű családok és magánszemélyek vehetik igénybe. Legfeljebb háromszor kérhető és összege nem haladhatja meg a 120 ezer forintot.
 Terézváros Önkormányzata Veszélyhelyzeti bérleti díj-támogatás Ezt a támogatást azok kérhetik, akik a jelenlegi helyzetben nem tudják az albérleti díjukat kifizetni. A támogatás összege a bérleti díj fele, de legfeljebb 50 ezer forint lehet, és olyan alacsony jövedelemmel rendelkező kerületiek kérhetik, akik érvényes bérletidíj-szerződéssel rendelkeznek, és a vírus megjelenését követően vesztették el az állásukat.
A támogatás célja a rászorulók megsegítése, ezért nem igényelhetik a támogatást azok, akik 150 ezer forintnál drágább albérletben élnek Terézvárosban.
https://www.terezvaros.hu/hirek/igenyelhtoek-a-valsagkezeles-program-tamogatasai
 Terézváros Önkormányzata Állásvesztési támogatás Ezt a támogatást azok a helyiek kaphatják, akik a koronavírus-járvány következtében március 11. után veszítették el az állásukat. A támogatás összege havi 100 ezer forint, és három hónapig jár a jogosultaknak.
Állásvesztési támogatást igényelhetnek azok a terézvárosi polgárok is, akik álláskeresési támogatást ugyan kapnak, de ennek összege nem éri el a havi 100 ezer forintot. Ebben az esetben az önkormányzat 100 ezer forintra egészíti ki a juttatást.
 Terézváros Önkormányzata Élelmiszercsomagot igényelhetnek a nehéz helyzetben lévők Tartós élelmiszerekből álló szolidaritási csomagot igényelhetnek azok a terézvárosiak, akik
– munkanélküliek
– gyermeküket egyedül nevelő szülők
– nagycsaládosok
– a járványveszély miatt a jövedelmüket elveszítették
– nyugdíjasok és nyugdíjuk nem éri el a 150 000 forintot
Háztartásonként csak egy csomag igényelhető.
https://www.terezvaros.hu/hirek/elelmiszercsomagot-igenyelhetnek-a-nehez-helyzetben-levok

 

Budapest VII. Kerület

 

Önkormányzat neve Támogatási forma megnevezése Támogatás részletei Honlap
Budapest Főváros VII. Kerületi Erzsébetváros Önkormányzata    Egyszeri otthonápolási támogatás 57.000 ft-os otthonápolási támogatás ápolási díjat adjunk azoknak az embereknek, vagy a családtagjaiknak, akiket annak ellenére küldtek haza a kórházakból, hogy ápolásra, gondozásra szorulnak https://erzsebetvaros.hu/erzsebetvaros-hirei/koronavirus/koronavirus/mar-igenyelheto-az-57.000-ft-os-otthonapolasi-tamogatas —————————————-                       http://www.bjhuman.hu/koronavirussal-kapcsolatos-hireink
Budapest Főváros VII. Kerületi Erzsébetváros Önkormányzata   Maszk a 65 éven felüli lakóknak  Levélben elhelyezett csomagokban 3 db maszkot juttatnak e a 65 éven felüli lakók részére https://erzsebetvaros.hu/erzsebetvaros-hirei/koronavirus/koronavirus/maszkot-kapnak-a-65-even-feluli-lakok-erzsebetvarosban
Budapest Főváros VII. Kerületi Erzsébetváros Önkormányzata Visszamenőleg átvállalják a szociális étkeztetés házhozszállításának díját. https://erzsebetvaros.hu/erzsebetvaros-hirei/koronavirus/koronavirus/ket-ujabb-modon-konnyitunk-a-keruletiek-eleten
Budapest Főváros VII. Kerületi Erzsébetváros Önkormányzata    Jogi tanácsadás ingyenes, telefonos  jogsegély-szolgáltatásunkat. 06-1- 462-31-32 https://erzsebetvaros.hu/erzsebetvaros-hirei/koronavirus/koronavirus/a-jarvany-alatt-is-folytatjuk-az-ingyenes-jogi-tanacsadast
Budapest Főváros VII. Kerületi Erzsébetváros Önkormányzata  Idősek/otthoni karanténban lévők segítése 70 éven felüliekés házi karanténra kötelezettek
számára (bevásárlás és gyógyszerek beszerzése)  központi igénybejelentésre szolgáló telefonszámot (8-18 h között): 06-1-462-3120.70 év alatti és kerületi nyugdíjas, segítségre szoruló lakosok számára
a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ nyújt  segítséget, ha nincs olyan budapesti személy, aki segítségére lehet,  (8-16 h között): 06-1- 342 59 07.
http://www.bjhuman.hu/koronavirussal-kapcsolatos-hireink/koronavirussal-kapcsolatos-hireink/tejekoztato-idoseknek-2020-03-23
Budapest Főváros VII. Kerületi Erzsébetváros Önkormányzata Állásvesztők egyszeri segélye Az egyszeri önkormányzati támogatást az a kérelmező kaphatja, akinek:
megszűnt a munkaviszonya a koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt,
az elrendelt veszélyhelyzet miatt legalább 30 napig fizetés nélküli szabadságra kényszerült,
a veszélyhelyzet alatt munkáltatója legalább 30 napra mentesítette, őt munkavégzési kötelezettsége alól, és ezalatt fizetést sem kapott. E mellett pedig családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 300%-át, vagyis 85 500 Ft-ot.
A támogatás további feltétele, hogy a kérelmező más települési önkormányzattól, ugyanezen a jogcímen korábban nem igényelt támogatást.
A támogatás mértéke 57 000 Ft.
Ha a családban gyermeket nevelnek, a támogatás mértéke 71 250 Ft.
http://www.bjhuman.hu/koronavirussal-kapcsolatos-hireink/koronavirussal-kapcsolatos-hireink/allasvesztok-egyszeri-segelye-2020-03-25

 

Budapest VIII. Kerület

 

Önkormányzat neve Támogatási forma megnevezése Támogatás részletei Honlap
Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Rendkívüli települési támogatás a járványhelyzetben,; Hatósági karanténban lévők ellátása; idősek  segítése bevásárlásban,  gyógyszerbeszerzésben,  csekkbefizetésben, ügyintézésben, kutyasétáltatásban, Bérleti díj haladék lakásbérlőknek és nem lakáscélú helyiségek bérlőinek. Zöld szám: 06-80-277-256 (segítségkérés, tájékoztatás minden nap 8 és 20 óra között)
Általános tájékoztatás a veszélyhelyzet idején: info@jozsefvaros.hu
https://jozsefvaros.hu/hir/74903/milyen-segitseget-nyujt-a-jozsefvarosi-onkormanyzat-a-veszelyhelyzet-alatt

 

Budapest IX. Kerület

 

Önkormányzat neve Támogatási forma megnevezése Támogatás részletei Honlap
Budapest Főváros IX. kerületi
Ferencváros önkormányzata
RENDKÍVÜLI TÁMOGATÁS A megváltozott szabályozás értelmében az is jogosult rá, aki a koronavírus-járvány miatt került rendkívüli élethelyzetbe.
Ez adott esetben azoknak szól, akik a koronavírus-járvány miatt veszítették el havi jövedelmüket, de nem jogosultak a pandémiás járadékra.
A támogatás mértéke legfeljebb 42 750 forint lehet.
humanszolg@ferencvaros.hu
Budapest Főváros IX. kerületi
Ferencváros önkormányzata
 LAKHATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ RENDKÍVÜLI TÁMOGATÁS Évente az eddigi egy helyett két alkalommal adható.
A támogatást egy családban egy személy veheti igénybe.

 

Budapest XI. Kerület

 

Önkormányzat neve Támogatási forma megnevezése Támogatás részletei Honlap
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Tájékoztatás rendkívüli szünetről, ügyeleti ellátásról, közétkeztetésről és idősek segítéséről A rendkívüli szünet időtartama alatt a gyerekek nem látogathatják az intézményt, ugyanakkor minden rászoruló segítséget kap. Az Önkormányzat nyomatékosan kér mindenkit, hogy a gyermekfelügyeletet ne a nagyszülőkkel, idős rokonokkal oldják meg. Rájuk különösképpen vigyázni kell.
Azoknak az önkormányzati fenntartású intézményekbe járó gyerekeknek a számára, akiket a szüleik semmiképpen nem tudnak elhelyezni máshova, a következő helyeken biztosít felügyeletet az önkormányzat:
Ügyeletes bölcsődék: https://ubi.ujbuda.hu
https://ujbuda.hu/ujbuda/tajekoztatas-rendkivuli-szunetrol-ugyeleti-ellatasrol-kozetkeztetesrol-es-idosek-segiteserol
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Senkit nem hagyunk magára – Információs telefonszám 70 év felettieknek A koronavírus-járvány elsősorban az idős, főként a 70 évnél idősebb emberek egészségét és életét veszélyezteti, ezért ők maradjanak otthon, ha lehet. Az Önkormányzat gondoskodni kíván a magukra maradt idős emberekről, minden segítséget megad számukra, hogy ezt a nehéz időszakot könnyebben átvészeljék. Az információs telefonszám elérhető 8-16 óra között.
Kérjük a kerület lakóit, hogy mindannyiunk érdekében továbbra is tartsák be a higiéniás szabályokat, rendszeresen és alaposan mossanak kezet, lehetőség szerint használjanak kézfertőtlenítőt, mindig kövessék a hatóságok és az önkormányzat kéréseit, utasításait! Ez mindannyiunk közös érdeke.
https://ujbuda.hu/ujbuda/senkit-nem-hagyunk-magara-informacios-telefonszam-70-ev-felettieknek
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Piacon kötelező a szájmaszk viselése Az újbudai piacok területén szájmaszk nélkül sem árusok, sem vevők nem tartózkodhatnak, amit a helyszínen ezzel megbízott kollégák ellenőriznek. Kérjük, már az otthonuk elhagyásakor fokozottan figyeljenek arra, hogy magukhoz vegyék, illetve felvegyék a maszkjukat. A maszk kötelező viselése korosztálytól függetlenül mindenkire vonatkozik.

A piacon továbbra is fokozottan figyelni kell a 2 méteres távolságtartásra, ahogy arra is, hogy csak azt a terméket fogják meg, amit meg kívánnak vásárolni.

https://ujbuda.hu/ujbuda/piacon-kotelezo-a-szajmaszk-viselese
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata KORONAVÍRUS INFÓ 2020.04.06. – Információk Újbuda lakosai számára Információk az önkormányzat koronavírus elleni küzdelméről, elérhetőségek
https://www.youtube.com/watch?v=796Imo1_D1E
https://ujbuda.hu/video/hirek/koronavirus-info-20200406-informaciok-ujbuda-lakosai-szamara
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Információs telefonszám a fogyatékkal élőknek A koronavírus-járvány a fogyatékkal élők egészségét és életét is veszélyezteti, ezért különösen fontos, hogy ők is megfelelő segítséget kapjanak.
Újbuda Önkormányzata arra kéri a kerület lakóit, hogy aki tud segítségre szoruló fogyatékkal élő emberről, az jelezze azt a +36 1 372 4566-os információs telefonszámon.
A koronavírusról, annak megelőzéséről és kezeléséről az alábbi linken is tájékozódhat:
http://aosz.hu/koronavirus-tajekoztatok/
https://ujbuda.hu/ujbuda/informacios-telefonszam-a-fogyatekkal-eloknek
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Idősebbek is elkezdhetik Amíg otthon töltjük napjainkat, a szakember által összeállított mozdulatsorok segítenek a jó közérzet, valamint egészség megőrzésében.
A torna előtt jól szellőztessük ki a lakást, tárjuk ki az ablakokat. Csak egy székre lesz szükség, így az is könnyen kivitelezni tudja majd a gyakorlatokat, akinek egyensúlyproblémái vannak.
Úgy helyezkedjünk el, hogy a karokat oldalra teljesen ki tudjuk nyújtani, illetve a lábakat is nyújtsuk előre. A szék mögött legyen hely az álló gyakorlatoknak.
https://ujbuda.hu/ujbuda/idosebbek-is-elkezdhetik
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Régi és új szociális támogatások rászorulóknak Újbuda Önkormányzata a vészhelyzet idején is segíti a rászorulókat. A külön erre az időszakra kidolgozott támogatások mellett, az általános rend szerinti juttatások is elérhetőek.
https://ujbuda.hu/sites/default/files/attachments/files/ujbudahu/2020_04/szocialis_tamogatasok.pdf
https://ujbuda.hu/ujbuda/regi-es-uj-szocialis-tamogatasok-raszoruloknak

 

Budapest XII. Kerület

 

Önkormányzat neve Támogatási forma megnevezése Támogatás részletei Honlap
Budapest Főváros XII. Kerületi Hegyvidéki Önkormányzata RENDKÍVÜLI LAKBÉRTÁMOGATÁST VEZET BE A HEGYVIDÉKI ÖNKORMÁNYZAT Mindannyiunk számára komoly nehézségekkel jár a veszélyhelyzet, sok ember egzisztenciája került, kerülhetett veszélybe az elmúlt hetekben. Az önkormányzati bérlakásokban élő bérlők közül is sokan küzdenek most anyagi gondokkal a munkájuk elvesztése vagy épp kényszerszabadságolás miatt. Önkormányzatunk mindezekre figyelemmel rendkívüli lakbértámogatást vezet be a veszélyhelyzet idejére. Fontos, hogy a támogatást a bérlőnek kell igényelni. A kérelemről a szociális helyzet mérlegelését követően a polgármester dönt. https://www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/rendkivuli
Budapest Főváros XII. Kerületi Hegyvidéki Önkormányzata HEGYVIDÉKI ÖSSZEFOGÁS AZ IDŐSEKÉRT A koronavírus-járvány az idősekre jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért minden járványügyi szakember arra kéri őket, maradjanak otthon. Az ellátásukat azonban meg kell szervezni, ha azt maguk nem tudják megoldani. Ennek érdekében hozta létre az önkormányzat a Hegyvidéki Segítő Központot, aminek munkájában egyre több önkéntes akar részt venni, a jelentkezők száma már a kétszázat is meghaladja. Vezetőként Fonti Krisztina alpolgármester mutatta be a szervezetet. https://www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/hegyvideki-osszefogas
Budapest Főváros XII. Kerületi Hegyvidéki Önkormányzata FONTOS TUDNIVALÓK MINDANNYIUNK VÉDELMÉBEN https://www.hegyvidek.hu/site/upload/2020/04/tanacsok_plakat2.jpg https://www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/fontos-tudnivalok

 

Budapest XXII. Kerület

 

Önkormányzat neve Támogatási forma megnevezése Támogatás részletei Honlap
Budapest Főváros XXII. Kerületi Budafok-Tétény Önkormányzata Ellátóközpont alakult az otthonukban maradók ellátására A tömeges megfertőződésekre felkészülve logisztikai központot alakítottak ki a Klauzál Házban, ahol tartós élelmiszert és tisztítószereket raktároznak.
Önkormányzatunk akciótervet dolgozott ki a tömeges fertőzések esetére, mindazok gördülékeny ellátására, akik a koronavírus terjedésével otthonaikban maradnak és természetes támaszuk nincs.
Ennek részeként jött létre a Maradj otthon segélyszolgálat, amelynek feladata, hogy – dietetikus által meghatározott összetételű – tartós élelmiszerből, tisztálkodó- és háztartási szerekből összeállított egységcsomagot állítsanak össze és kiszállítsák az igénylők számára.  A heti egységcsomagok mellett egy bővített, havi szükségletű termékekből álló egységcsomag is igényelhető, mindez mérsékelt áron, szállítási díj nélkül.
https://www.budafokteteny.hu/hir/ellatokozpont-alakult-az-otthonukban-maradok-ellatasara
Budapest Főváros XXII. Kerületi Budafok-Tétény Önkormányzata Tájékoztatás április 10-én az önkormányzat eddigi rendkívüli intézkedéseiről Az elmúlt hetekben, a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel, a Budafok-Tétényi önkormányzat nevében Karsay Ferenc polgármester olyan rendkívüli egészség- és gazdaságvédelmi intézkedéseket hirdetett ki, amelyek minden itt élőt, köztük a kerületi vállalkozókat is segítik. https://www.budafokteteny.hu/hir/tajekoztatas-aprilis-10-en-az-onkormanyzat-eddigi-rendkivuli-intezkedeseirol
Budapest Főváros XXII. Kerületi Budafok-Tétény Önkormányzata Rendszeresen frissülő információk a koronavírus miatt bevezetett intézkedésekről Az új koronavírus terjedése miatt bevezetett veszélyhelyzet életünk minden területére hatással van. Az alábbiakban a kerületre vonatkozó, jelenleg is érvényben lévő intézkedéseket találja. https://www.budafokteteny.hu/hir/rendszeresen-frissulo-informaciok-a-koronavirus-miatt-bevezetett-intezkedesekrol
Budapest Főváros XXII. Kerületi Budafok-Tétény Önkormányzata Tájékoztató a szakrendelőben a koronavírus-járvány időtartamában történő betegellátásról A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megelőzése érdekében a járóbeteg szakrendelőket is érintő rendkívüli intézkedéseket hozott.
Az Intézet nyitvatartási, működési rendje az alábbiak szerint módosult:
A Szakrendelő hétfőtől – csütörtökig 8:00 – 16:00 óráig, pénteken 8:00 – 14:00 óráig fogadja a sürgősnek megítélt egészségi állapotú betegeket.
A Szakrendelőt felkereső valamennyi beteg esetében aktuális egészségi állapota miatt sürgősséget igénylő ellátás indokoltságát és a szükséges szakrendelés igénybevételét a beléptetésnél szakorvos vezetésével működő szűrőponton állapítják meg. Csak a szakorvos döntése alapján lehetséges az épületben a szakrendelőt felkeresni.
https://www.budafokteteny.hu/hir/tajekoztato-a-szakrendeloben-a-koronavirus-jarvany-idotartamaban-torteno-betegellatasrol
Budapest Főváros XXII. Kerületi Budafok-Tétény Önkormányzata Otthon ápolt fertőzöttek ápolóinak pszichés támogatása és a lelki egészség megőrzése Nem csak a fertőzött személy, hanem a segítők számára is megterhelő ez a helyzet. Nagyon fontos, hogy az ápoló se érezze védtelennek, tehetetlennek magát, hiszen ha belefárad vagy feszült lesz, az megnehezítheti az ő helytállását is a kialakult helyzetben. https://www.budafokteteny.hu/hir/covid-19-ben-otthon-apolt-fertozottek-apoloinak-psziches-tamogatasa-es-a-lelki-egeszseg-megorzese
Budapest Főváros XXII. Kerületi Budafok-Tétény Önkormányzata Hangosbemondón keresztül is tájékoztat az önkormányzat Hétvégén közlekedik kerületünkben az az autó, amely hangosbemondón keresztül járványügyi felhívást tesz közzé az új koronavírussal kapcsolatos legfontosabb teendőkről. https://www.budafokteteny.hu/hir/hangosbemondon-keresztul-is-tajekoztat-az-onkormanyzat
Budapest Főváros XXII. Kerületi Budafok-Tétény Önkormányzata Folyamatosan érkeznek a maszkok a Klauzál Házba Az önkormányzat segélyakciójára reagálva már több mint 600 maszk érkezett a Maradj Otthon! Segélyszolgálat központjába, melyeket a kerületiek között oszt szét az önkormányzat. https://www.budafokteteny.hu/hir/folyamatosan-erkeznek-a-maszkok-a-klauzal-hazba