Megosztás

A pályázat célja

A pályázatnak kettős célja van: egyrészt megnyilvánulási és megmérettetési lehetőséget kívánunk adni azon fogyatékossággal élő és pszichiátriai beteg, alkotó szándékú személyek számára, akik mozgóképben kívánnak valós vagy fiktív történeteket létrehozni, műveiket mindenki számára megmutatni, hogy ezzel saját világukba betekintést nyújthassanak. Másrészt minden olyan alkotót várunk, akiknek van olyan filmes alkotásuk, amely a fent említett személyekről, vagy velük kapcsolatos dolgokról szól, tehát a film nyelvén beszél a fogyatékosságról, és ennek kontextusairól.

A pályázaton nyertes alkotásoknak a díjakat a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület őszi filmszemléjén 2020. november 18-án adjuk át.

Pályázhatnak

Pályázhatnak fogyatékossággal élő emberek (intellektuális képességzavarral küzdők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók), autizmussal élő alkotók, szociális ágazatban dolgozók és érintettek, függetlenfilmesek, televíziós szakemberek, diákok és mindenki, aki filmjében a fogyatékosság témáját érinti.

A Pályázat tartalma

Téma megkötése nélkül lehet nevezni bármilyen filmmel, pl.: fikciós filmek, játékfilmek, dokumentum és portréfilmek, animációs filmek, módszertani és PR filmek. A nevezett filmeknél megkötés, hogy az alkotások valamilyen módon kapcsolódjanak a sérült emberek világához, és ne haladják meg az egy órás játékidőt.
A pályaműveket három kategóriába fogadjuk: speciális filmes kategóriába*, parafilmes kategóriába** és a független-, professzionálisfilmes kategóriába***

Pályázott alkotás beküldése

Online módon az entry@msmke.net címre, fájlmegosztó használatával (wetransfer, google drive stb.),
Beküldési formátum kizárólag mpeg2, mpeg4 kiterjesztésben, maximum 2GB méretig

Nevezési határidő

2020. szeptember 21.

A Filmszemle helye és ideje

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest 6. ker. Eötvös u. 10.
2020. november 17-18.

 

Forrás: http://www.msmke.net/index.php/menu/filmszemle-2020