Megosztás

A Bartimeus Kulturális Közhasznú Egyesület pályázatot ír ki „Van élet ez után is” címmel.

Pályázat célja

Rövid, életigenlő írások egy kötetben történő megjelentetése, valamint távoli mentorálás elősegítése fogyatékossá vált személyek, és hozzátartozóik, barátaik, ismerőseik részére.

További célkitűzések

A jelenleg nehéz élethelyzetben, gyász időszakban lévő fogyatékossá vált személyek és családjuk megsegítése, lelki támogatása kötetbe szerkesztett életigenlő írásokkal.

A kötetet sokszorosítva kórházi osztályokra, rehabilitációs intézetekbe, fogyatékosokkal foglalkozó egyesületekhez, alapítványokhoz kívánjuk kihelyezni, azonnali elérhetőség céljából. A kötet elektronikus formátumban is hozzáférhető lesz.

Pályázók köre

Magyarországon vagy határon túl élő, valaha egészséges, majd élete során bármikor fogyatékossá vált személyek, hozzátartozóik, barátaik, ismerőseik. A pályázat nem kötött korhatárhoz.

Pályázat részletei

  • Pályázni lehet: Olyan életigenlő írással, mely valós történet bemutatásával támogatni képes a jelenleg gyászidőszakban lévő sorstársakat a lelki feldolgozási folyamatban.
  • Az írásműveket elküldhetik, elektronikus úton txt. valamint doc. formátumban, esetleg kézírással postai úton.
  • A levél törzsébe kérjük adják meg elérhetőségeiket, nevüket, és a pályaművet mellékletben jeligével ellátva csatolják. Postai úton szintén kérjük, hogy külön zárt borítékba küldjék meg nevüket és elérhetőségüket.
  • Azon fogyatékos személy, hozzátartozó, aki elhivatottságot érez magában arra, hogy sorstársát, esetleg családját személyesen is mentorálja, az a levéltörzsbe ezt külön jelezze felénk a kiadható elérhetőségével együtt. A nyomtatott kötet mellett egy elektronikus formátumú könyv is születik a beérkezett írásokból, és itt az adott íráshoz közvetlenül csatlakoztatjuk az író elérhetőségét is annak a sorstársnak, aki úgy érzi, hogy ezen írás szerzője tudna neki hatékony lelki segítséget nyújtani mentorálásával.
  • A pályázatnak nincs külön korcsoportonkénti elbírálása.

Díjazás

  • I. helyezett: 100.000 Ft
  • II. helyezett: 50.000 Ft
  • III. helyezett: 30.000 Ft nettó készpénz díjazásban részesül.

A különdíjak kiosztásának jogát a kiíró fenntartja.

A pályázat benyújtható elektronikus úton a: vaneletezutanis@bartimeus.hu e-mail címen, illetve postai úton: Bartimeus Egyesület 7720 Pécsvárad Pf.: 15.

Leadási határidő: 2020. március. 31.