Megosztás

Tizenkét fogyatékossággal élő ellátott költözhet be a Kikelet Otthon újonnan átadott épületébe, így a harmadik lakóotthon is élettel telt meg Zalaszentivánon. „Éljenek ezzel a lehetőséggel, találják meg a számításaikat, éljenek teljes életet” – ezekkel a szavakkal köszöntötte dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója projektzáró beszédében az új lakókat.

Zalaszentivánon a harmadik, az „Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – intézményi férőhely kiváltás” az EFOP-2.2.2-17 projektben épült ingatlan is megkezdte működését.

Az EFOP-2.2.2-17-2017-00029 azonosítószámú, „Kastélykiváltás Magyarszerdahelyen” elnevezésű projekt keretében épült támogatott lakhatási szolgáltatást biztosító Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Kikelet Otthonba januárban 12 fogyatékossággal élő személy költözött, akiket Zalaszentiván község polgármestere köszöntött a sajtónyilvános eseményen.

Forrás: https://szgyf.gov.hu/4097-lebontunk-olyan-kepzeletbeli-falakat-amelyek-elzartak-elolunk-azokat-az-embereket-akik-korabban-nagy-letszamu-intezmenyekben-eltek