Megosztás

Szigorú intézkedések születtek a szociális intézményekben élők védelmére, mert az időseket, fogyatékossággal élő embereket ápoló otthonokban az új típusú koronavírus gyorsan elterjedhet, és súlyos következményeket okozhat, áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) pénteki közleményében.

Az EMMI közlemény szerint a jelenlegi helyzet a hozzátartozók részéről a szokásosnál is több türelmet és megértést kíván.

Az intézmény-elhagyási tilalom elrendelésének alapvető célja az volt, hogy a lehető legkisebbre csökkentse a fertőzés lehetőségét, így óvva az egyént és a többi intézményben lakó ellátott egészségét. A kialakított szakmai protokoll biztonságosabbá teszi a járvány miatti veszélyhelyzetben a szociális területen dolgozók munkáját és az ellátottak életét is.

A közleményben megerősítik: a látogatási tilalom valamennyi szociális ellátást nyújtó intézményre, így például a gyermekvédelemre, a javítóintézetekre, valamint a családok és gyermekek átmeneti otthonára is kiterjed. A bentlakásos intézményekből a kijárás tilos a továbbiakban az ott lakóknak, valamint felvételi zárlatot is elrendelt a tiszti főorvos.

Forrás: https://behir.hu/szigorubb-intezkedesek-a-szocialis-intezmenyekben-elok-vedelmere?fbclid=IwAR328DGUosQNIioHpdlPqn_PD-0l-2-UTfU9_JMqP7zHUex49Hb5g_4DT8E