Megosztás

2023 februárjában egy vak fiatalember hazafelé tartott újpesti otthonába, amikor körültekintő közlekedési attitűdje ellenére nem vette észre, hogy a járdán keresztben álló elektromos rollerek mellett nem fog tudni biztonságosan elhaladni. A fehérbotja beleakadt az egyik rollerbe, ami magával rántott egy másik, szabályosan leparkolt elektromos rollert. A fiatalember elesett, és a dominók módjára eldőlő rollerek egyik kiálló alkatrésze több centiméter hosszan megvágta a homlokát, ezzel nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott.

Az esetet követően a fiatalember azonnal orvoshoz fordult és látleletet vetetett fel. Látó rokonával készíttetett néhány fényképet a balesetet okozó járműről, és azonnal az Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségéhez (MVGYOSZ) fordult.

A balesetet okozó roller a Tier Operations nevű rollerszolgáltató érdekkörében működött.

Az előadóművészként dolgozó fiatalembernek a baleset következtében szüksége volt egy új kabátra, valamint gyógyszerérzékenysége okán különleges, jódmentes sebkezelő készítményeket igényelt, amelyet önerőből csak nagyon nagy nehézségek árán tudott kifizetni. Sérelemdíjra azért volt szükség, mert az orvosi látlelet alapján a leggondosabb orvosi kezelések és a legjobb sebkezelő készítmények ellenére is előreláthatóan több hónapos gyógyulási időt prognosztizáltak a homlokseb kapcsán.

A Tier Operations Kft. a sérelemdíj folyósításán túlmenően ígéretet tett arra, hogy mindaddig, amíg a rollerek szabályos parkolását lehetővé tévő MOBI pontokat nem alakítják ki, addig az MVGYOSZ által javasolt helyszínekre parkolást tiltó zónákat telepít.

Link: www.mvgyosz.hu/hirek-hu/serelemdijat-kapott-a-vak-ferfi-aki-atesett-egy-rolleren/?fbclid=IwAR2cGRELduhrWo4kR6Vw3Rdbtw2PWny66O0eGogsd9jhrTrupoXYVo9Vyvs

Forrás: www.mvgyosz.hu/hirek-hu/serelemdijat-kapott-a-vak-ferfi-aki-atesett-egy-rolleren/?fbclid=IwAR2cGRELduhrWo4kR6Vw3Rdbtw2PWny66O0eGogsd9jhrTrupoXYVo9Vyvs