Megosztás

Okos eszközökkel is lehet javítani a mozgáskorlátozott emberek életkörülményeit. Ennek érdekében hirdetett pályázatot a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete a Fővárosi Önkormányzat és a Fővárosi Szociális Közalapítvány támogatásával. Kerekesszékeseknek számos otthoni mindennapi tevékenység jelent komoly kihívást, miután a legtöbb lakás nem teljesen akadálymentes. Ilyenek lehetnek az olyan apróságnak tűnő dolgok, mint kinyitni a bejárati ajtót, felnyúlni a villanykapcsolóhoz, lehúzni a redőnyt, és így tovább. Erre megoldást jelenthetnek olyan okos eszközök, amelyek digitálisan akadálymentesítik a lakást, azaz lehetővé teszik, hogy bizonyos eszközöket okostelefonos távvezérléssel lehessen irányítani.

A Fővárosi Önkormányzat és a Fővárosi Szociális Közalapítvány égisze alatt éppen azért hirdetett pályázatot a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete, hogy a lehető legtöbb érintett otthonát akadálymentesítsék digitálisan. A projekt célcsoportja azok a mozgásukban súlyosan korlátozottak, akik valamilyen segédeszközt használnak, rossz anyagi helyzetben vannak, esetleg egyedül élnek, vagy önállóan nem tudják lakásukat elhagyni. Részükről szükséges, hogy legyen megfelelő okostelefonjuk és otthoni wifi-előfizetésük.

A cikkből kiderül, hogy milyen formában és milyen online felületen pályázhatnak a célcsoportnak megfelelő személyek.

Forrás: www.budapest13.hu/2023/09/07/segitseg-a-digitalisan-akadalymentesitett-otthon-letrehozasahoz/?fbclid=IwAR0pLOGS8UmpX53LfM8143V0U5ZT26ImX3wTjqa-wqUqdFUYOw0zsFpOAUE