Megosztás

Tízből négy magyarországi cégnél dolgozik megváltozott munkaképességű munkavállaló, a munkaadók többsége pedig pozitív tapasztalatokról számolt be a közös munkával kapcsolatban. Az esetek döntő többségében különösebb probléma nélkül sikerült az új kolléga beilleszkedése, negatív tapasztalatokról a vállalatok elenyésző hányada nyilatkozott. A munkaerő felvételhez és a beilleszkedés elősegítéséhez a cégek csak elvétve vettek igénybe alapítványi segítséget – derül ki a Profession.hu friss reprezentatív felméréséből.

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatottsága az elmúlt években egyre kedvezőbben alakult, de az adatokból látszik, hogy a cégek továbbra sem használják ki a munkaerőpiaci csoport nyújtotta lehetőségeket.

A cikkből kiderül, hogy milyen motivációval alkalmaznak a cégek megváltozott munkaképességű személyeket, illetve ír a foglalkoztatás résztvevőinek pozitív tapasztalatairól.

Hír forrása: https://www.profession.hu/hrfeed/rengeteg-a-kiaknazatlan-potencial-a-magyarorszagi-megvaltozott-munkakepessegu-emberek-foglalkoztatasaban/?fbclid=IwAR1-4Diuhr9c7yNi_V8GUgGeRXj-3vfSgsXxmtRoxHzpvolPKTIxC0nhucc

Forrás: https://www.profession.hu/hrfeed/rengeteg-a-kiaknazatlan-potencial-a-magyarorszagi-megvaltozott-munkakepessegu-emberek-foglalkoztatasaban/?fbclid=IwAR1-4Diuhr9c7yNi_V8GUgGeRXj-3vfSgsXxmtRoxHzpvolPKTIxC0nhucc