Megosztás

A világjárvány szinte mindent megváltoztatott egyik pillanatról a másikra, hirtelen mindenki a komfortzónáján kívül találta magát. Az izolácó, a “ki-nem-mozdulhatóság”, láthatatlan valóság és kiszámíthatatlan jövő sok fogyatékossággal élő embernek egy életen átívelő, már ismert, mindennapi tapasztalat, így sokunknak most ők tudnak segíteni.

A karantén paradox módon egyrészt elszigetelődést jelent, másrészt közelebb hoz minket egymáshoz. Most lehetőség nyílik egy gombnyomással, olyan emberekkel találkozni, ismerkedni, beszélni, akikre eddig nem volt időnk vagy terünk, esetleg nem is láttuk egymást.

A járvány-szülte közösségi kezdeményezések, fantasztikus gesztusok és felajánlások, – melyeket sokan tesznek – remek közösség-kovácsolók. A kérdés csupán az, hogy a válság után is fenntarthatóak és működtethetőek-e. A megszokott kényszermechanizmusok helyett, lehetőség van újrarendeződni, tudatos és felelős elképzelések mentén a szolidaritás bázisán.

Ebben szeretnénk segíteni 2020. május 17-én.

ONLINE 6. Rehab Critical Mass együttlét #nemvagyunkegyedül #wearenotalone eseményünkkel és utána folyamatos jelenlétünkkel.

Ezért arra kérünk, hogy gyere és legyél velünk!

Mikor?

2020. május 17. 18 óra

Hol?

Rehab Critical Mass Facebook oldalán –

https://www.facebook.com/rehabcriticalmass.hu/

Mi fog történni?

40 perces élő közvetítésben dolgozzuk fel az általatok beküldött videókat, kortárs művészek és az eseményünkhöz csatlakozók közreműködésével. A program idején bátran kérdezzetek és szóljatok hozzá a műsorhoz.

Utána 2 órán keresztül lehetőség lesz ZOOM-szobákban beszélgetni az érintettekkel és a szakemberekkel a minket érintő legérdekesebb témákban.

Van kedved készíteni egy rövid videót?

Szeretnénk, ha a tapasztalataidat megosztanád velünk – és mindenkivel -, ezért összeállítottunk négy kérdést:

1. Mi a legnehezebb, a legnagyobb lemondás számodra a karantén alatt?

2. Mi a legjobb, legfontosabb hozadéka a karanténnak számodra?

3. Mi lesz az első dolgod, ha véget ér a karantén? Miért pont ez?

4. Mit üzennél mindazoknak, akik már nehezen viselik a karantént?

Teljes hír: https://www.facebook.com/rehabcriticalmass.hu/posts/3368925723137294

 

Forrás: https://www.facebook.com/rehabcriticalmass.hu/posts/3368925723137294