Megosztás

Az okostelefonon elérhető Távszem szolgáltatás a nehéz időszakban is a nap huszonnégy órájában a vakok és gyengénlátók rendelkezésére áll.

A látássérültek a koronavírus-járvány korlátozó intézkedéseinek következtében számos olyan nehézséggel találják szembe magukat, ami egy látónak nem okoz gondot. Gyakori, hogy bevásárolni csak kísérettel tudnak menni, és vakvezető kutyáik napi sétája sem probléma nélküli.

A vakok és gyengénlátók a járvány idején még kiszolgáltatottabbak, mint máskor – közölte lapunkkal Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) elnöke. Kifejtette: nagyon sok intézkedést nehezen tudnak betartani, főként azért, mert nem látják a környezetüket. Példaként említette, hogy nem képesek a kötelező kétméteres távolságot betartani a posta előtt, hisz nem látják, hol a sor vége. A boltban fizetés során a kártyát vagy készpénzt el kell venniük az eladótól, ám nem látják, a kasszás hova tette le a pénzt, így sokkal inkább ki vannak szolgáltatva a környezetüknek, mint a látók.

Teljes hír: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200428-neten-is-kapnak-hasznos-tippeket-a-latasserultek

 

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200428-neten-is-kapnak-hasznos-tippeket-a-latasserultek