Megosztás

Nemzetközi projekt foglalkozik az akadálymentes turizmussal, melynek első workshopját tartották nemrég fogyatékossággal élők számára Pécsett.

A résztvevők betekintést nyerhettek a projektbe, annak céljaiba, és tájékoztatást kaptak arról, miként vehetnek részt a projekt által kínált ingyenes tréningben, mely hasznos tudást, képzettséget, és ezáltal foglalkoztatást kínál számukra a jövőben az akadálymentes turizmusban.

Az akadálymentes turizmus még igen új szereplője a gazdaságnak nemcsak Magyarországon, de Európa-szerte. Megjelenése napjainkban különösen lényeges gazdasági szempontból, hiszen – nem titok – a fogyatékossággal élők is egyre inkább részt kívánnak venni a turisztikai szektorban utasként, vendégként, csakúgy, mint munkavállalóként. Ez utóbbi képezi a fő célját annak a nemzetközi projektnek, melynek során a társadalmi befogadás és az egyenlő esélyek biztosítása mentén sors­társi segítő trénerek képzése történik a speciális igényű és fogyatékossággal élők köréből.

A közeljövőben hasonló workshopokat szervez a helyi turisztikai szereplőknek a projektben részt vevő pécsi székhelyű Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet.

Forrás: https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-lehet-akadaly-a-turizmusban-2292666/