Megosztás

A Covid19 járvány miatt bekövetkező gazdasági krízisben megnövekedett a munkájukat elvesztő, és új megélhetési lehetőséget kereső emberek száma. Az ő támogatásukra hozta létre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat online munkapiaci tanácsadó szolgáltatását.

Immár négy éve segíti a legnagyobb hazai karitatív szervezet a munka nélküli maradt, leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő társadalmi csoportokat. Ezen időszakban több, mint 1500 személy sikeres elhelyezésében működtek közre. Új álláskeresési technikákkal, irányokkal ismertették meg a hozzájuk forduló bajba jutottakat.

A szolgáltatás folyamatos, akadálytalan működése érdekében tevékenységét a Szeretetszolgálat az online térbe helyezte át a járvány idejére. Az állást keresők a munkatanacsadas.maltai.hu honlapon egy űrlap kitöltésével jelentkezhetnek, ha igénybe szeretnék venni a szolgáltatást.

Az érdeklődőket a folyamat során a Máltai Szeretetszolgálat és vele együttműködésben dolgozó partnerszervezeteinek (incorpora-halozat.com) mentorai segítik. Munkakeresési stratégia kialakításában, elhelyezkedés támogatásában, esélyek felmérésében, lehetőségek megtalálásában online munkapiaci tanácsadó nyújt támogatást. Külön kérésre igénybe vehető HR-es, pszichológus, illetve vállalkozóvá válást segítő gazdasági szakember tanácsadása is.

A CV-Online a kezdeményezés mellé állt és kommunikációs, illetve szakmai eszközökkel támogatja a tanácsadók munkáját többek közt kiválasztási szakértőjük által megtartásra kerülő online videó/interjú felkészítő workshoppal az álláskereső ügyfelek számára.

Forrás: https://rehabportal.hu/munka/online-munkapiaci-tanacsadassal-segit-a-magyar-maltai-szeretetszolgalat/