Megosztás

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény és a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelet (továbbiakban: rendelet) rendelkezik a támogatott lakhatáshoz, valamint a fogyatékos személyek bentlakást nyújtó intézményeiben történő elhelyezéséhez szükséges komplex szükségletfelmérés elvégzéséről.

A rendelet 110/B. § (2) bekezdése alapján „A komplex szükségletfelmérés elvégzésére az Intézet részéről az egyes szociális szolgáltatásokat végzők képzéséről és vizsgakövetelményeiről szóló miniszteri rendelet szerinti komplex támogatási szükségletmérő képzés tanúsítványával rendelkező személy jelölhető ki.”

Az egyes szociális szolgáltatásokat végzők képzéséről és vizsgakövetelményeiről szóló 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet szabályozza a Központi Oktatási Program által előírt képzési kereteket és követelményeket.

A komplex szükségletfelmérést végző személyek nyilvántartásba vételéhez, valamint az igénylők támogatott lakhatásban történő elhelyezésének alapjául szolgáló komplex szükségletfelméréshez a linken elérhető dokumentumok használata kötelező.

A komplex szükségletfelmérés útmutatója és dokumentumai a linken elérhetők: https://szocialisportal.hu/tajekoztatas-a-komplex-szuksegletfelmeres-lefolytatasahoz-szukseges-nyomtatvanyokrol-es-dokumentacios-mintakrol/

 

Forrás: https://szocialisportal.hu/tajekoztatas-a-komplex-szuksegletfelmeres-lefolytatasahoz-szukseges-nyomtatvanyokrol-es-dokumentacios-mintakrol/