Megosztás

Egy közelmúltban született törvényjavaslat értelmében 2020-tól megszűnik a megváltozott munkaképességű emberek esetében az évenkénti felülvizsgálat, ha az egészségkárosodás jelentős.

Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az egyszerűsítés érdekében összeállítottak és benyújtanak az Országgyűlésnek egy ezeroldalas jogszabálycsomagot, amely több mint 80 törvényt módosít.

Megemlítette, hogy a tartósan beteg vagy fogyatékossággal élő gyermeket nevelőknek, ha a gyerek állapota „végleges”, akkor a 18. életévéig nem kell új igazolást benyújtani a családi pótlék igényléséhez.

Megszűnik a megváltozott munkaképességűek esetében az évenkénti felülvizsgálat abban az esetben, ha az egészségkárosodás jelentős, és önellátásra nem vagy csak segítséggel képes emberről van szó – közölte Tuzson Bence.

A közgyógyellátás az alanyi jogon jogosultak esetén kettőről négy évre, a normatív alapon jogosultak ellátása egyről két évre emelkedik – mondta.

Forrás: http://aosz.hu/megszunhet-a-megvaltozott-munkakepesseg-http://aosz.hu/megszunhet-a-megvaltozott-munkakepesseg-szemelyek-evenkenti-felulvizsgalata/?fbclid=IwAR3w_K4gpCb4JSIXaOtitjcjcRpE9SChHVL2omIJo2gDmsP-VK9TVr1nNrM-evenkenti-felulvizsgalata/?fbclid=IwAR3w_K4gpCb4JSIXaOtitjcjcRpE9SChHVL2omIJo2gDmsP-VK9TVr1nNrM