Megosztás

Kreatív Karantén címmel hirdetett összművészeti pályázatot szociális intézményekben és gyermekvédelemben élőknek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A pályázat célja, hogy a magyarországi szociális intézményekben vagy a gyermekvédelem rendszerében élők az elmúlt időszak nehézségeit egy művészeti alkotásban kifejezhessék, az összetartozás üzenetét megjelenítve.

Több kategóriában várják a pályaműveket: hagyományos technikával készült alkotásokat (rajzot, festményt), digitális technikával készült műveket, novellát és dalszöveget is. Az alkotások témája lehet a „csak együtt sikerülhet” gondolat képi vagy irodalmi bemutatása. Illetve a pandémia szimbólumává vált arcmaszk egyszerre véd és tart távol üzenet megjelenítését képi vagy irodalmi eszközzel. Továbbá a hogyan lehet maszkban érzelmeket kifejezni kérdésre adott képi vagy irodalmi válasz.

A zsűri munkájában közéleti személyek is részt vesznek, valamint szakmai zsűri is dönt az alkotásokról. Az alkotások díjazását a minisztérium támogatja, de cégek – köztük a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. és az Auchan – is tettek felajánlásokat. Emellett további együttműködő partnereket is várnak.

A pályázaton indulhatnak a gyermekotthonokban, javítóintézetekben, a nevelőszülőknél élő, a pszichiátriai, fogyatékos és szenvedélybeteg intézményben élő személyek, az idősotthonok, a családok átmeneti otthonának, a gyermekek átmeneti otthonának lakói és a hajléktalanok bentlakásos intézményében élő személyek.

A pályázat részletei megtalálhatók lesznek a www.kreativkaranten.hu oldalon, amely január 15-től lesz elérhető.

A pályaműveket január 15-től február 28-ig várják.

További részletek: https://rehabportal.hu/palyazatok/kreativ-karanten-palyazat-szocialis-intezmenyekben-es-gyermekvedelemben-eloknek/

Forrás: https://rehabportal.hu/palyazatok/kreativ-karanten-palyazat-szocialis-intezmenyekben-es-gyermekvedelemben-eloknek/