Megosztás

Március közepe óta a kiskunhalasi Martonosi Pál Városi Könyvtár sem fogadhat látogatókat a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a többi helyi közművelődési intézményhez hasonlóan.

A könyvtár dolgozói jelenleg az egyébként a nyári leállás ideje alatt elvégzendő belső munkákkal foglalatoskodnak, közben pedig néhány napja megkezdődtek az épület korszerű energetikai fejlesztésének előkészítő munkálatai is.

Farkas Dániel, a kiskunhalasi önkormányzat stratégiai tanácsadója érdeklődésünkre elmondta, hogy az európai uniós és hazai forrásból megvalósuló, közel 56 millió forintos beruházás során hőszigetelik a külső falakat és lábazatot, korszerű, műanyag keretszerkezetű hőszigetelő üvegezésű ablakokra és ajtókra cserélik a régi nyílászárókat, modernizálják a fűtésrendszert. Továbbá az épület bejáratáig akadálymentes járda és akadálymentes rámpa készül, 92 darab polikristályos napelemmodulból álló fotovoltaikus erőművet telepítenek, valamint tájékozódást és kommunikációt segítő eszközöket is elhelyeznek a könyvtárban.

További részletek: https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/korszeru-fejlesztesek-kezdodtek-a-halasi-konyvtarban-2658243/

 

Forrás: https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/korszeru-fejlesztesek-kezdodtek-a-halasi-konyvtarban-2658243/