Megosztás

Az Autisták Országos Szövetsége, hasonlóan a többi nemzetközi, országos, és regionális szerveződéshez – csatlakozik a Ragyogj Kéken Kampányhoz. Április 2-án a kampány keretében, idén hetedik alkalommal a gellérthegyi Szabadság-szobrot világítják kékre, mellette számos más épület kék színben pompázik majd országszerte! Mindemellett az Autisták Országos Szövetségének majd minden tagszervezete készül idén is – kis településektől a nagyvárosokig – különböző világnapi programokkal, ahol kérik, hogy a résztvevők öltözzenek kékbe.

A rendezvényekről részletes információk az AOSZ világnapi aloldalán találhatók: https://aosz.hu/vilagnap2022/

Autizmus Világnapjának létrejötte

2007 december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.

 

A kék hátterű képen a földrészek kiterített képe látható, amely közepén egy izzó fénylik. Az izzó alatti szöveg: Ragyogj kéken! Autizmus Világnapja - április 2.
Forrás: https://aosz.hu/vilagnap2022/