Megosztás

A kormány ismét meghosszabbítja a személyi okmányok érvényességét, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt minél kevesebb személyes ügyintézésre legyen szükség. A 2020. november 4-e után lejáró okmányok a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek maradnak. Ugyanez a határidő vonatkozik a 2020. március 11. és július 3. között lejárt, de automatikusan meghosszabbodott az érvényességű igazolványokra.

A szabályozás kizárólag a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos okmányokra terjed ki. A lejárt érvényességű okmányok csak Magyarország területén használhatók, azokat külföldön nem fogadják el.

A 2020. július 3. és november 4. között lejárt okmányokat meg kell hosszabbítani. Ezen ügyek intézése a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon 2020. november 11-től kizárólag előzetes időpontfoglalással lehetséges.

Teljes hír: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/miniszterelnokseg-ismet-meghosszabbitja-kormany-lejart-okmanyok-ervenyesseget?fbclid=IwAR0Z2kMQQ7OGkHKdEwc8f7WUPaH_m0GkRCFSJA7roNko7ELaNFW_maYden8

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/miniszterelnokseg-ismet-meghosszabbitja-kormany-lejart-okmanyok-ervenyesseget?fbclid=IwAR0Z2kMQQ7OGkHKdEwc8f7WUPaH_m0GkRCFSJA7roNko7ELaNFW_maYden8