Megosztás

Országszerte megnyíltak az Információs és Koordinációs Pontok. Az ország minden megyéjében megkezdődött a munka abból a célból, hogy a pontok hálózatot alkotva, naprakész információkkal segítsék a fogyatékos embereket és családjaikat. A hálózati pontokon fogyatékosságügyi tanácsadók dolgoznak, akiknek a képzése április 10-én kezdődött el.

A tanácsadói pontok létrehozása következtében egy olyan koordinációs pontokból álló hálózat jön létre, amely ráépül a család- és gyermekjóléti központok megyei rendszerére. Az Információs és Koordinációs Központnak az FSZK ad helyet, amely koordinálja és szakmailag támogatja a helyi Info-pontokat.

A fogyatékosságügyi tanácsadók feladata, hogy pontos és releváns információkkal lássa el az érdeklődőket, személyesen, telefonon és e-mailben is. A tanácsadók együttműködnek a család- és gyermekjóléti központok szakembereivel. Kapcsolatot tartanak a család- és gyermekjóléti szolgálatokkal, továbbadják az aktuális fogyatékosságügyi ismereteket. Megismertetik a helyi szervezeteket, intézményeket és szakembereket a tanácsadó szolgálattal, hálózattal. A projekt hosszú távú célja egy országos hatókörű rendszer kialakítása, amely a fogyatékossággal élő emberek információkhoz, szolgáltatásokhoz való akadálymentes hozzáférését hatékonyan segíti.

A fogyatékosságügyi tanácsadók várják az érintetteket és családjaikat, hogy közösen találjanak megoldásokat és együtt könnyítsenek a mindennapok nehézségein.

A képen Magyarország térképe látható, amelyen megjelölésre kerültek a központok városai: Nyíregyháza, Miskolc, Debrecen, Eger, Szolnok, Békéscsaba, Salgótarján, Budapest, Szentes, Szeged, Érd, székesfehérvár, Kalocsa, Szekszárd, Tatabánya, Győr, Szombathely, Zalaegerszeg, Kaposvár, Pécs