Megosztás

Lisztes Nárcisz előrehozott érettségit tett digitális kultúrából középszinten. Egyszerű hétköznapi történetnek tűnik, hiszen sok diák vállalkozik erre szerte az országban. Csakhogy Nárcisz története és teljesítménye nem hétköznapi. A büszke Rostis diák iskolájától közel 200 km-re a Somogy megyei Nagybajomban él.

Három évvel ezelőtt a Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium volt az egyetlen gimnázium az országban, ahova felvették, annak ellenére, hogy az általános iskolát kitűnő eredménnyel végezte el. Egy ilyen jó tanulóért csak azért nem versenyeztek az iskolák, mert Nárcisz ágyhoz kötött, genetikai eredetű izomsorvadása van. A többszáz kilométeres távolságot online oktatással hidalta át az iskola és mindent elkövetnek azért, hogy Nárcisz megfelelő képzésben részesüljön.

Forrás: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02t58qobnDxdBVttGhjYq42Kz338uyhmg6HXHBWzReBSSDuaGs9jvhsn1zvGHr6eHyl&id=61554797762983&paipv=0&eav=AfbuocpRz6XNtDJyrZEPAttIbxhFa_wPGy2DJmH7Nvp1D14GADMHWVf8ZzHJ2ujs_HA&_rdr