Megosztás

A “Gyermekút a kora gyermekkori intervenciós ellátórendszerben” című akkreditált/minősített, ingyenes továbbképzés a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében valósul meg online formában.
A képzésre várják az egészségügyi alapellátás szakembereit, az egészségügyi szakellátásban dolgozó szakorvosokat, klinikai szakpszichológusokat, gyógytornászokat; a köznevelés területén dolgozó óvodapedagógusokat, gyógypedagógusokat, fejlesztőpedagógusokat, pszichológusokat, konduktorokat, felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező, a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatott szakembereket; a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi területen működő szakembereket.
A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az ellátórendszer speciális feladatait, megközelítési fókuszait, működését, egymáshoz való kapcsolódásukat az egészségügyi, a szociális és a pedagógiai ellátási területeken. A képzés során megismerik a 0–6 éves gyermekek és családjaik szükséglet alapú ellátásának lehetőségeit az átlagtól eltérő fejlődés, a sérülésspecifikus, valamint a pszichoszociális okok miatti veszélyeztetettség esetében. Ismereteket szereznek az eltérő fejlődésről, megismerik többek között az autizmus spektrum zavar, a tanulási, viselkedési nehézségek, valamint a stresszel, traumával összefüggő zavarok alapvető jellemzőit. Megismerik továbbá a különböző jogosultságcsoportok esetében a továbbküldési, jelzési utakat annak függvényében, hogy milyen szakembertől, szervezettől, mikor érkezett az első jelzés. Képessé válnak a probléma észlelésére, az esetek komplex megközelítésre, a különböző életkorokban és súlyosságú állapotokban adekvát ellátórendszeri útvonal megtervezésére.

A továbbképzés időtartama 32 óra, amely kétféle ütemezésben valósul meg.
A képzési csoportokat a jelentkezői igényeknek megfelelően folyamatosan indítják.

További részletek és a jelentkezés feltételei az alábbi linken érhetők el:

https://eta-szov.hu/2021/02/24/kepzes-gyermekut-a-kora-gyermekkori-intervencios-ellatorendszerben/

Forrás: https://eta-szov.hu/2021/02/24/kepzes-gyermekut-a-kora-gyermekkori-intervencios-ellatorendszerben/