Megosztás

Az eredeti tervek szerint a sétálóutcában tartották volna az EMMI kezdeményezésére tartandó zenés alkalmakat, amelyek célja, hogy a vidéki lakossághoz is eljussanak a színvonalas komolyzene lélekemelő hangjai. Most – „hála a koronavírusnak” –már a sétálóutcáig sem kell mennünk a muzsikaszóért, csak az ablakot kell kinyitni! Azt meg amúgy is ki kell nyitni néha… Most mutatjuk, hogy hol, mikor lesz leginkább érdemes.

Az első alkalmat még a sétálóutcában tartotta a Filharmónia Rézfúvós Együttes, akiket beharangozó cikkünkben röviden be is mutattunk olvasóinknak, március 13-ai koncertjükről pedig a Kalocsa Televízió jóvoltából kaphatunk ízelítőt:

Amint korábban már fölhívtuk olvasóink figyelmét, az EMMI kultúráért felelős államtitkársága Fekete Péter államtitkár kezdeményezésére egy új, komolyzenei programot indított el tavaly október 1-jén, a Zene Világnapján, azzal a céllal, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen csendüljön fel a klasszikus zene, mégpedig a társadalom szélesebb rétegei számára elérhető módon.

Ebből a szempontból még előnyös is lehet, hogy a koronavírus-járvány miatt megszakadt a zenés alkalmak sora, ugyanis a tervek szerint a szabadtéri koncerteket a sétálóutcában tartották volna meg, mégpedig péntekenként délután kettőkor, amikor viszonylag kevesen tudtak volna azokon részt venni. Most, a megváltozott körülmények közt viszont a tér-zene házhoz megy: a muzsikusok a sűrűbben lakott városrészeket keresik majd föl, így a zeneszót a nyitott ablakokon át, vagy erkélyeinkről hallgathatjuk.

A SZERVEZŐK KIFEJEZETT KÉRÉSE, HOGY A KONCERT FOLYAMÁN A LAKÓK NE HAGYJÁK EL INGATLANJAIKAT, NE CSOPORTOSULJANAK, ABLAKAIKBÓL ÉLVEZZÉK A KONCERTEKET!

Az előadásokat az alábbiakban részletezett napokon és helyszíneken a délutáni órákban tartják meg.

Teljes hír: https://www.kalohirek.hu/zene/folytatodnak-a-filharmonia-ter-zene-koncertek-a-muzsika-most-mar-hazhoz-megy

 

Forrás: https://www.kalohirek.hu/zene/folytatodnak-a-filharmonia-ter-zene-koncertek-a-muzsika-most-mar-hazhoz-megy