Megosztás

Az Európai Bizottság 2021. március 2-án fogadta el a fogyatékossággal élő uniós polgárok esélyegyelőséget előmozdító stratégiát.

A brüsszeli testület 2023 végéig egy EU-szerte érvényes fogyatékossági kártyát kíván bevezettetni, amely megkönnyítené a fogyatékossági státusz uniós tagállamok közötti kölcsönös elismerését, így is segítve az érintettek mozgáshoz való jogának gyakorlását.

A bizottság iránymutatást dolgoz ki a fogyatékossággal élő személyek önálló életvitelének elősegítésre, valamint az őket megillető szociális támogatások javítását célzó kezdeményezést indít.

A stratégia ezenkívül az esélyegyenlőséget, diszkriminációmentességét kíván biztosítani az igazságszolgáltatáshoz, az oktatáshoz, a kultúrához, a sporthoz és a turizmushoz, illetve az egészségügyhöz való hozzáférés tekintetében.

További részletek: https://rehabportal.hu/aktualis/fogyatekossaggal-elok-eselyegyenloseget-elosegito-strategiat-fogadott-el-az-eu/?fbclid=IwAR1QBaPcHYB4zNweXR3HxkVTFzoQWQyyHF2_SIPL7Igb-czd3FxrUbigLkI

Forrás: https://rehabportal.hu/aktualis/fogyatekossaggal-elok-eselyegyenloseget-elosegito-strategiat-fogadott-el-az-eu/?fbclid=IwAR1QBaPcHYB4zNweXR3HxkVTFzoQWQyyHF2_SIPL7Igb-czd3FxrUbigLkI