Megosztás

A közelmúltban elkészült Túrapont felújítási fázisairól, a látványtervtől a kész épületig tett közzé fotókat Tamási önkormányzata a város hivatalos honlapján.

Arról is tájékoztatott, hogy az épület korábban szezonális nyitvatartású büfésorként működött, amelyet indokolt volt átépíteni. A mostani állapotában már egy egészen új feladatot lát el: például helyet kap benne Tourinform Iroda, ajándékbolt, gyorsbüféjellegű étterem, emellett akadálymentes. A Túrapont a Tamási térségében található kikapcsolódási lehetőségeket fogja össze, információt szolgáltat a helyi és odaérkező turisták számára, többek közt tájékoztatás kérhető a „pecsételős rendszerről” is. A létesítmény a termálfürdő és a kerékpáros és sétányos helyi turistaútvonal mellett található.

Az épület működése jelentős részben megújuló energia hasznosítására épül. Az önkormányzat ökoturisztikai projektje biztosított lehetőséget arra, hogy fenntartható működtetéssel egész évben nyitva tartson a vendégek számára, a turistáknak biztosítsa a szolgáltatásokat.

 

Forrás: https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egesz-evben-nyitva-lesz-a-turapont-2379951/