Megosztás

A Budapesti Közlekedési Központ aláírta a nemzetközi egyezményt, melyben a világ nagy közlekedési és technológiai cégei, valamint a fogyatékossággal élő emberek érdekvédelmi szervezetei vállalják, hogy közösen dolgoznak az akadálymentes, mindenki számára elérhető közlekedésért. A Leccoi Nyilatkozatot a BKK nevében 2023. január végén dr. Walter Katalin, a társaság vezérigazgatója írta alá.

Az olaszországi Leccoban indított közös munkában a BKK mellett olyan ismert világszervezetek vesznek részt, mint a Nemzetközi Közösségi Közlekedési Szövetség (UITP), a Szövetség a Segítő Technológiák Előmozdításáért Európában (AAATE) és az Önálló Életvitel Európai Hálózata (ENIL). Az alapító társaságok 2022. július 12-óta dolgoznak az egyetemes tervezés elvei szerint és a segítő technológiák használatával, a fogyatékossággal élő ügyfelekkel és a közösségi közlekedési szolgáltatókkal együtt a biztonságos közösségi közlekedésért.

A linken elérhető cikkben elolvasható a BKK eddigi tevékenysége az akadálymentesség területén, illetve ott az egyezményben megjelenő szempontok is megjelennek.

Forrás: https://bkk.hu/hirek/2023/02/alairta-az-akadalymentes-kozlekedest-tamogato-nemzetkozi-egyezmenyt-a-bkk.9278/