Megosztás

A koronavírus terjedésével és annak megállításával, kezelésével kapcsolatosan több hivatalos oldalon is lehet tájékozódni, melyeken naprakész információkat találhatunk:


A Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalán az alábbi fontos információkról olvashatnak:


Több intézkedés és segédanyag készült az egyes fogyatékossági csoportok számára, hogy számukra a lehető legkönnyebben lehessen gyors és hiteles információkhoz jutni. Az alábbiakban ezek elérhetőségét gyűjtöttük össze. Amennyiben friss információkhoz jutunk, úgy frissítjük a linkgyűjteményt!

  • A FESZT tagszervezetei javaslatokat állítottak össze a koronavírus kapcsán a fogyatékossággal élő személyek tájékoztatása, kezelése, ellátása, támogatása érdekében. Az összegyűjtött javaslatok megtekintése.
  • A fogyatékossággal élő embereket képviselő országos szervezetek együttműködésének köszönhetően intézkedési terv született az új koronavírus-járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatására. A rendelkezés részletei.
  • A Magyar Közlöny 144. és 145. számában megjelent veszélyhelyzet megszűntetéséről, a járványügyi készültség bevezetéséről, valamint az ezekhez kapcsolódó törvények. A törvények itt tekinthetők meg.

Információk siket és nagyothalló emberek számára

  • Az Operatív törzs sajtótájékoztatóit jelnyelvi tolmáccsal akadálymentesítik, így az Operatív Törzs sajtótájékoztatói jelnyelvi tolmácsolással nézhető 2020. március 6. óta. Az M1 tévécsatornán élőben mindennap 14 órától automata feliratozással is nézhető. Utólag is megtekinthető felvételről a MédiaKlikk internetes oldalon.
  • A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) oldalán aktuális jelnyelvi információk érhetők el. Koronavírus-vészhelyzet – Fontos tudnivalók!
  • Fontos tudnivalók a járvány idejére siket és nagyothalló személyeknek. Koronavírus-információk
  • Az egyes jelnyelvi tolmácsszolgálatok közvetlenül tájékoztatják ügyfeleiket a rendkívüli helyzetben biztosított szolgáltatási formákról, lehetőségekről. Az Open KONTAKT kampányról itt olvashatnak közvetlenül.

Az értelmi fogyatékos, valamint a speciális kommunikációs szükségletű személyek számára könnyen érthető kommunikációs formában készített anyagok


Autista gyermekeknek és szüleiknek szóló információk


Információk látássérült emberek számára


Információk mozgáskorlátozott emberek számára