Megosztás

A szociális intézményekben dolgozók becsületes munkával megvédték az intézmények lakóit a koronavírustól – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára kedden, Tordason, ahol látogatást tett a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézményben.

Fülöp Attila szerint a fogyatékkal élőket és pszichiátriai betegeket ellátó otthonok kevesebb figyelmet kaptak az elmúlt hetekben, pedig az ott dolgozók áldozatos munkájának köszönhetően a vírus nem jutott be az intézményekbe. Köszönetet mondott a tordasi létesítményben dolgozók kitartásáért és jelezte, hogy a védekezés első szakaszának lezárultával óvatos könnyítések jönnek.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a kijárási korlátozások enyhítése ellenére a szociális intézményeknek csak fokozatosan és rendkívül körültekintően tesznek engedményeket. Ennek okaként azt jelölte meg, hogy a vírus jellemzően idős emberekre és zárt közösségekre veszélyes igazán.

Fülöp Attila megemlítette, hogy a pszichiátriai intézményekből és a fogyatékkal élőket ellátó otthonokból szabadidős sétákra már ki lehet menni, de továbbra is ezek maradnak a legjobban védett létesítmények.

Teljes hír: https://magyarnemzet.hu/belfold/a-szocialis-intezmenyekben-dolgozok-megvedtek-a-lakokat-8137115/?fbclid=IwAR1dbJRLHHJxQhT8xYxoAeBzqw_R9ZmyOjXPJ0jqZmawHHvdF6esNv9mm3w

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/a-szocialis-intezmenyekben-dolgozok-megvedtek-a-lakokat-8137115/?fbclid=IwAR1dbJRLHHJxQhT8xYxoAeBzqw_R9ZmyOjXPJ0jqZmawHHvdF6esNv9mm3w