Megosztás

Az Intézmény immár több mint 30 éves múltra tekint vissza. Kezdetek óta azon dolgoznak, hogy hasznos segítséget nyújtsanak az arra rászoruló embereknek. Mindezt szeretettel, megértéssel, magas szakmai színvonalon teszik.

Mára eljutottak oda, hogy öt idősklub, egy demens klub, a teljes kerületet lefedő házi segítségnyújtó hálózat működik, melyhez jelzőrendszeres házi segítségnyújtás is társul. Továbbá halmozottan fogyatékos személyek nappali ellátását biztosító részlegük és fogyatékos személyek számára támogató szolgálatuk, valamint pszichiátriai betegségben érintettek számára nappali ellátás is hozzáférhető.

Mindezek mellett biztosítják a szociális étkeztetést a kerületben. Különleges egészségügyi szolgáltatásként – a vizitkeretük mértékéig –, a háziorvos vagy szakorvos elrendelése alapján otthoni szakápolást (sebkötözés, gyógytorna stb.) is nyújtanak, elsősorban a már szociális ellátásukban lévő személyek számára.

Ellátásaikat a jogszabályok alapján Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata (Fenntartó) rendelete határozza meg. Többek között ebben a rendeletben található meg a szolgáltatások térítési díjára vonatkozó rendelkezés is. Ez azért fontos, mivel az Önkormányzat a különféle jövedelmi helyzetekhez igazodva eltérő térítési díjak megállapításával segíti a rászorulókat. Az idősek, demens és fogyatékkal élő személyek nappali ellátásáért a kerületben nem kell térítési díjat fizetni.