Megosztás

A Szent Kristóf Szakrendelő Újbudai Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának tulajdonában álló, elsősorban a kerület lakosait kiszolgáló alap- és szakellátási feladatokat ellátó közfinanszírozott egészségügyi intézmény. Újbuda Önkormányzata 2003. júliusától vállalta át a szakellátás működtetésének feladatait a fővárosi Szent Imre Kórháztól.

Az egészségügyi alapellátás keretében működtetik a kerületi védőnői hálózatot, biztosítják a gyermekfogászati ellátást, az iskola-óvoda egészségügyi szolgáltatást is. Segítik a kerületi gyermek- és felnőtt háziorvosi és felnőtt fogászati alapellátás működését. Továbbá, 40 szakterületen biztosítják a járóbeteg szakorvosi ellátást.

Az Intézménynek jó, konstruktív kapcsolatot sikerült felépíteni, mind az alapellátásban dolgozó kerületi háziorvos kollégákkal, mind a környező fekvőbeteg ellátó intézményekkel.

Tevékenységüket a kerületben 26 telephelyen látják el.

Az Intézetben betegelőjegyzési rendszer, a kulturáltabb várakozást és a betegek személyiségi jogainak védelmét biztosító elektronikus beteghívó rendszer működik.