Megosztás

A Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ) gondoskodik Magyarorzágon az Adolf Kolping szellemiségét követő óvodák, általános- és szakiskolák, valamint az idősek, betegek és fogyatékkal élők ellátását végző szociális otthonok fenntartásáról, működtetéséről. Egyedülálló módon tehát egyszerre biztosít lelki, szakmai és pénzügyi hátteret a gyermekek, szakiskolai tanulók oktatásához és az idősek, elhagyatottak ápolásához. A KOSZISZ jelenleg 13 iskola, 4 szociális intézmény és 16 szociális támogató szolgálat működési feltételeit biztosítja.

A Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet a A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított, és felügyelete alatt működő egyházi jogi személy, intézményfenntartó szervezet, egyházjogilag krisztushívők hivatalos társulása (consociatio publica).

Egyházi intézményfenntartóként közfeladatokat vállal át, feladatait a vonatkozó szakmai előírásoknak, a jogszabályoknak és egyházi rendelkezéseknek megfelelően a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felügyeletével végzi.