Megosztás

Majki Népfőiskolai Társaság, egy 1992-ben alakult egyesület, melynek működési területe Magyarország Közép-Dunántúli régiója (Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér megye).

Céljaik:

,,Szabad polgár” – A Majki Népfőiskolai Társaság legfőbb célja az önálló ítéletalkotásra képes, magyarságára, nemzetiségére büszke, más népek gyermekeit saját testvéreiként szeretni tudó, az európai értékek iránt nyitott, szűkebb-tágabb közössége önzetlen szolgálatára hajlandó és felkészült, a világ iránti érdeklődését, tanulási képességét élethosszig megőrző, felelős, a társadalmi és etnikai kisebbségek egyenlőtlenségéért tenni kész, szabad polgár szellemi fejlődésének elősegítése.

,,Aktív közélet” – A társaság célja a helyi demokratikus közélet fejlesztése, nyilvános működésének szokás- és hagyományrendszerének megőrzésében való közreműködés. A helyi társadalom önszervező képességének erősítése, az aktív közéleti részvételhez nélkülözhetetlen sokoldalú információ és ismeret biztosítása.

,,Integráció” – Sokszínű és sokoldalú együttműködés kialakítása és fenntartása a civil társadalom tényezőivel, szociális, kulturális és gazdasági területen egyaránt. Sajátos eszközeivel a helyi, térségi és regionális, valamint az egyre fontosabbá váló európai integrációs tendenciák elősegítése.