Megosztás

Az Alzheimer Café Dombóvár és a Tinódi Ház – Dombóvári Művelődési Ház „Művészetekkel a demenciával élőkért” kiállítás megnyitását tervezi.

A szervezők várnak pályamunkákat festő és- képzőművészektől, amatőr művészektől, érintettektől, akik úgy érzik, hogy műalkotásukkal is fel kívánják hívni a figyelmet korunk betegségére. A kiállítás megnyitásával egy országos mozgalomhoz csatlakoznak a szervezők, melynek célja a társadalmi érzékenyítés.

A festés késlelteti az Alzheimer-kórt és működteti az emlékezetet. A művészet-művészetterápia és az Alzheimer kór kölcsönhatását a betegséget átélt festők alkotásai bizonyítják. A szakértők szerint a kreativitás és a művészi látásmód az agy olyan részeiből tör elő ilyenkor, amelyet még nem támadott meg a betegség.

A pályamunkákat (festményeket, különböző technikával készült képeket, szobrokat) 2019. szeptember 4-ig lehetséges leadni a Tinódi Ház – Dombóvári Művelődési Házban (7200 Dombóvár, Hunyadi tér 25.) Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehetséges: 06-30-949-1370 (Fehér Jánosné).

A kiállítás tervezett megnyitója 2019. szeptember 20. 9 óra. A kiállítás megnyitóját követően konferenciára kerül sor a témában.

Forrás: https://www.facebook.com/Alzheimer-Caf%C3%A9-Domb%C3%B3v%C3%A1r-300135046828298/?epa=SEARCH_BOX