Megosztás

November végén, december elején ismét Könnyen Érthető Kommunikációs képzést tartanak az ÉFOÉSZ szakmai munkatársai és tapasztalati szakértői. A 30 órás képzésre a szervezet a budapesti Önálló Életviteli Centrumában várja az érdeklődőket.

Kinek ajánlják?

Szeretettel várják mindazokat a szakdolgozókat, középvezetőket, vezetőket, tanácsadókat, akiket érdekel a könnyen érthető kommunikáció módszere és jogi háttere, és akik a munkájuk során használni is szeretnék a módszert. Ajánlják továbbá a képzést azoknak, akik támogatott lakhatásban dolgoznak esetfelelősként, vagy olyan intézmények munkatársai, amelyeknek tervei között szerepel a kiváltás, a támogatott lakhatás kialakítása. A képzés azon szakemberek számára is hasznos lehet, akiknek kliensei között szociális hátrányos helyzetű, idős vagy fogyatékossággal élő személyek vannak.

A képzés célja, megszerezhető kompetenciák

A tanfolyam során a résztvevők megismerik a könnyen érthető kommunikáció fogalmát, jogszabályi hátterét és módszereit, valamint elsajátítják a komplex akadálymentesítés fogalmát, ezen belül is megismerkednek az infokommunikációs akadálymentesítés eszközeivel. A cél, hogy a módszer segítségével képessé váljanak arra, hogy célzottan és hatékonyabban tudjanak kommunikálni klienseikkel – számukra hozzáférhető módon tudjanak tájékoztatást és segítséget nyújtani.

A továbbképzés főbb témakörei:

  • könnyen érthető kommunikáció fogalma, hazai és nemzetközi jogszabályi háttere
  • a könnyen érthető kommunikáció verbális szabályai
  • a könnyen érthető kommunikáció írásbeli alapelvei
  • kommunikációs készségfejlesztő gyakorlatok
  • szövegátírási gyakorlatok
  • saját munkahely infokommunikációs akadálymentesítésének megtervezése
  • önálló szövegalkotási gyakorlatok
  • a könnyen érthető kommunikáció egyéb módszerei és alkalmazási lehetőségei
  • munkahelyi példák, lehetőségek feltérképezése

 

A képzés 30 órás, négy napot vesz igénybe (november 27. szerda, november 29. péntek, december 3. kedd, december 6. péntek) és naponta 9-16 óráig tart.

A képzés díja: 35.000Ft/fő.

A képzés helye: 1212 Budapest, Kassai u. 36.

Jelentkezési határidő: 2019. 11. 20.

Jelentkezés és további információ: Bajza Laura képzésvezető bajza.laura@efoesz.hu

Forrás: https://efoesz.hu/efoesz/tanuljon-meg-akadalymentesen-kommunikalni/