Hírek

Nézzen bele Kárpáti Előd hallássérült kisfiú mindennapjaiba

Teljes csend gyermekként? Kárpáti Előd, hallássérült fiatalként mindennapjait a csenddel együtt éli meg. Hallásának hiánya azonban nem akadályozza vele egykorú fiútársainak kedvenc sportjának az űzésében, a futballban. Mindebben segítségére van számára jelnyelv, ami a többi gyermek számára is érdekes, izgalmas kommunikációs forma lehet.

Elolvasom

Sürgős információ minden látássérült számítógép-felhasználó számára

A Microsoft cég a Windows 10 operációs rendszer megjelentetésével egy új frissítési modellt vezetett be, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy időszakonként a Windows 10 operációs rendszerhez megjelenik egy nagyobb frissítési csomag. A következő ilyen frissítés az Alkotói frissítés (Creators Update) lesz, mely április 11-én jelenik meg és fokozatosan fog letöltődni és feltelepülni a számítógépekre. Sajnos ez a frissítés kihatással lesz a JAWS képernyőolvasó, valamint a MAGic és ZoomText képernyőnagyító szoftverek működésére is. A Windows 10 frissítése után a JAWS, MAGic vagy ZoomText szoftvereket futtató felhasználók felolvasási, kezelési és lefagyásos problémákba ütközhetnek a Start menü, a bejelentkezési képernyő és a különböző biztonsági képernyők használatakor.

Elolvasom

Színházak éjszakája – 2016

2016. szeptember 17-én ötödik alkalommal rendezik meg a Színházak éjszakája különleges színházi nyíltnapot Budapesten. A nézők ezen a napon egy karszalag megvásárlásával látogathatnak el a részt vevő színházak bármelyikébe és vehetnek részt a sok száz programon, amellyel a teátrumok e különleges estére készülnek. Több színház is audio-narrációt, jeltolmácsot és akadálymentes járatokat biztosít.

Elolvasom

Találj magadra, találj társakra! program sérült gyermeket nevelő anyáknak

A JÓL-LÉT Alapítvány a DM üzletlánc pályázatának támogatásával tréningsorozatot indít sérült gyermeket nevelő anyáknak. A program megvalósulását olyan nők segítik, akik maguk is sérült gyermeket nevelnek, így tisztában vannak ennek a speciális élethelyzetnek a kihívásaival, nehézségeivel, de azzal is, melyek azok a képességek, kompetenciák, amelyekre éppen ennek a speciális helyzetnek köszönhetően támaszkodni lehet.

Elolvasom

Audio-narrációval támogatott események listája a honlapon

Tisztelt Látogató!
Az Audio-narrációval támogatott színházi előadások listájával bővült a honlap kínálata.
Az audio-narrátorok a látássérült gyermekek és felnőttek számára az élet különböző területein – oktatás, kultúra, nyilvános események – tudják segíteni munkájukkal az egyenlő esélyű hozzáférés megvalósulását.

Elolvasom

Efiportál, ha információra van szüksége

Elindult az Egységes Fogyatékosságügyi Információs Portál, melynek célja, hogy gyakorlati információkat nyújtson szülőknek, érintetteknek és szakembereknek egyaránt a fogyatékosságügy területén. A létrehozás során fontos szempont volt egy teljes körűen akadálymentes honlap létrehozása.

Elolvasom