Megosztás

A 15. születésnapját ünneplő Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete a pontírás atyja, Louise Braille születésnapján új, országosan hozzáférhető szolgáltatásokat jelentett be:

TELEFOTEL

2019 februárjától új szolgáltatást indít az Egyesület azoknak a látássérülteknek és olvasási nehézséggel élőknek, akik nehezen vagy egyáltalán nem férnek hozzá információkhoz. Adott egy zöldszám, ami ingyenesen hívható, majd egy telefonos információs rendszerből kiválaszthatók és meghallgathatók a televíziócsatornák műsorai, a hipermarketek akciós árlistái, kulturális programok, gyorsétterem hálózatok menükínálata és minden olyan aktualitás, amire igény mutatkozik.

Javaslataikat szívesen fogadják munkaidőben az egyesület bármely elérhetőségén. Zöldszám: 06-80-80-45-85

HANGÉLMÉNY

Hangos turisztikai kiadványt készített az Egyesület angol és német nyelveken, magyar fordítással azoknak , akik szívesen utaznak idegen országokba és minimális nyelvtudással rendelkeznek. A kiadványokat 1500 forint darabáron lehet megrendelni az egyesület irodájában CD-n MP3-ban. Amennyiben mindkét nyelvű anyagot egyszerre vásárolják meg, abban az esetben a csomag ára 2500 forint.

KÖZÖSEN EGY KÖZÖSSÉGÉRT

Az Új Európa Alapítvány és az OFI támogatásával, érettségi témaköröket olvastak fel közösségi szolgálatos diákok az egyesület hangstúdiójában, melyből hangos tananyagok készültek. Az eddig elkészített tantárgyak: társadalomismeret emelt szinten, informatika, angol nyelv, magyar nyelv és irodalom, történelem, biológia és földrajz. A hanganyag hozzáférhető az egyesület weboldaláról letöltve www.vakegy.hu, valamint megrendelhető Braille és nagybetűs síkírásban ingyenesen az egyesület ügyfélszolgálati irodájában. A tananyagok a sikeres érettségi vizsgákra történő felkészülésben segítenek.

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete elérhetőségei

  • Cím: 4400 Nyíregyháza Búza tér 20. fsz: 22-23.
  • Telefon: 06/42-407-486
  • Mobil: 06/30-373-1380
  • E-mail: elnok@vakegy.hu
  • Web: www.vakegy.hu

 

A képen két kéz látható Braille olvasás közben.
Forrás: Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egyesülete