Megosztás

Az UNICEF az Európai Unióban elsőként Magyarországon indította el a „Rajtad áll a jövőd!” című nemzetközi ifjúsági programját, melynek középpontjában hátrányos helyzetű fiatalok foglalkoztathatósága áll. A 16 országban meghirdetett program keretében a hazai legjobb csapatok között a MOZAIK csapat is továbbjutott, akik a Workility nevű webapplikációjukkal a mozgáskorlátozott emberek munka világába történő integrációját segítenék elő.

A projektben részt vesz a MEOSZ egyik sorstársi rehabilitációs mentora, illetve a MEOSZ egyik munkatársa is támogatja a csapatot.  Az applikáció a munkahelyeket értékelné különböző szempontok alapján, mint például a tolerancia, megközelíthetőség, munkahelyi felszereltség és akadálymentesítés. Az applikáción keresztül a munkakeresők egyrészt információkhoz juthatnak az egyes munkahelyekről, másrészt további információkkal bővíthetik a már meglévőket a munkahelyekről, cégekről, illetve jelentkezhetnek a  meghirdetett állásokra is. Ez az innováció segítene abban, hogy a mozgáskorlátozott emberek célzottan informálódhassanak  és visszajelzést adhassanak egy munkahelyről. Emellett segítene közelebb hozni a mozgáskorlátozott munkavállalókat a munkáltatókkal és növelné a mozgáskorlátozottak munkaerőpiaci tájékozódását és munkába kerülési esélyeit.  A program következő fordulója február közepén lesz.

További információ az applikáció Facebook oldalán található: https://www.facebook.com/Workility/

A szórólap az applikáció működése kerül bemutatásra. Szöveges leírása a https://www.facebook.com/Workility/ oldalon található.
Forrás: Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége