Megosztás

Az IKEA izraeli leányvállalata egy új projektbe fogott, hogy segítsen a mozgássérült emberek hétköznapjain.

Bútort vásárolni nem tűnik túlságosan nehéz feladatnak. Az ember csak bemegy az üzletbe, kiválasztja a színben, mintában, méretben megfelelő darabot, és már mehet is fizetni a kasszához. Ez így tényleg nem egy problémás vásárlás, ám ha a vásárló mozgássérült, máris teljesen más a helyzet. A legtöbb gyártó ugyanis nem a sérült vagy mozgáskorlátozott emberek igényeit veszi figyelembe. Az IKEA izraeli részlege ezért úgy döntött, változtat ezen.

A cég a Milbattal közösen vágott bele a ThisAbles nevű projektbe, ami segíthet könnyebbé tenni a sérült emberek mindennapjait. Az IKEA olyan 3D-nyomtatással előállítható kiegészítőket tervezett, amelyekkel könnyebb elhúzni a szekrényajtót, lekapcsolni a lámpát vagy épp felkelni az ágyból.

A kiegészítőkhöz a ThisAbles oldalon lehet hozzáférni, de ha valakinek van otthon 3D-nyomtatója, akkor azzal is ki tudja nyomtatni a kiegészítőket, amelyek nemcsak az IEKA bútoraihoz használhatók fel. Ehhez akár egyedi méretre való igazítást is kérhet a leendő vásárló.

Forrás: hvg.hu