Forrás: efoesz.hu
Dátum: 2019-06-11

Elkészült az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) által fejlesztett alkalmazás, amely az értelmi fogyatékossággal élő személyeket segíti az önálló életvitelben.

Részletek

Forrás: https://www.kormany.hu
Dátum: 2019-05-21

Markáns szemléletváltozás zajlik a fogyatékkal élő emberek megítélésében, akik az empátia mellett önálló életvitelük kialakításában vágynak támogatásra a többségi társadalomtól - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Részletek

Forrás: www.mvgyosz.hu
Dátum: 2019-04-29

A XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány meghirdeti II. Drámatáborát színház iránt érdeklődő és fogékony 12 és 20 év közötti látás- és mozgássérült fiatalok számára. Jelentkezni az ország egész területéről lehetséges.

Részletek

Forrás: trademagazin.hu
Dátum: 2019-04-29

Az áruházlánc idén újabb autista fiatalnak biztosít munkát. Az esélyegyenlőség iránt régóta elkötelezett vállalat a fogyatékossággal élőket éppen úgy segíti, mint a megváltozott munkaképességű kollégákat. Szakreferens, mentor és fórumbeszélgetés-sorozat könnyíti meg a munkavállalást.

Részletek

Forrás: SINOSZ
Dátum: 2019-04-16

A Hallás Társasága Alapítvány, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar közös szervezésében 2019. július 8. és 14. között kerül megrendezésre az első Fülhegyező tábor a Balaton partján 8 - 13 év közötti hallássérült gyermekeknek.

Részletek

Forrás: https://sinosz.hu/nagyothallo-fiatalok-figyelem-iden-is-palyazhattok/
Dátum: 2019-04-09

Pályázati felhívás 18-30 éves nagyothalló fiatalok részére.

Részletek

Forrás: hvg.hu
Dátum: 2019-03-26

Az IKEA izraeli leányvállalata egy új projektbe fogott, hogy segítsen a mozgássérült emberek hétköznapjain. Az IKEA olyan 3D-nyomtatással előállítható kiegészítőket tervezett, amelyekkel könnyebb elhúzni a szekrényajtót, lekapcsolni a lámpát vagy épp felkelni az ágyból.

Részletek

Forrás: https://nekedmunka.hu
Dátum: 2019-02-20

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program egy olyan kezdeményezés, amely lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására. A résztvevők fél napig együtt dolgozhatnak egy számukra érdekes munkahely munkatársával és testközelből figyelhetik meg egy munkavállaló napi tevékenységét.

Részletek

Forrás: Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége
Dátum: 2019-02-20

Az UNICEF az Európai Unióban elsőként Magyarországon indította el a „Rajtad áll a jövőd!” című nemzetközi ifjúsági programját, melynek középpontjában hátrányos helyzetű fiatalok foglalkoztathatósága áll.

Részletek