Forrás: https://aosz.hu/autista-fiatalok-kiserhettek-palyara-az-mtk-kecskemet-meccsen-a-jatekosokat-riport-az-aosz-elnokevel-es-az-mtk-marketing-es-kommunikacios-igazgatojaval/
Dátum: 2024-04-23

Autista fiatalok kísérték be a játékosokat a pályára a Kecskemét elleni MTK meccsen az Autizmus Világnapja alkalmából az MTK és az AOSZ által közösen szervezett programsorozat részeként.

Részletek

Forrás: https://aosz.hu/elsosegely-szolgaltatas/?fbclid=IwAR1pbLdw7w8e8kPbR7mMzWeFT4J0oGzM7oEMDOlhjC_EGWDJCbvKKou9wjQ
Dátum: 2024-04-23

AOSZ ElsőSegély tanácsadás szolgáltatásunkat azért indítottuk el, hogy a diagnózis után ne maradjatok egyedül a kételyeitekkel, ne érjenek Benneteket felkészületlenül a mindennapi helyzetek az autizmus világában.

Részletek

Forrás: https://rehabportal.hu/kihirdettek-a-fenyek-vakondja-irodalmi-palyazat-gyozteseit/
Dátum: 2024-04-23

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete tizenharmadik alkalommal írta ki novellaíró pályázatát. Az esemény megszervezéséhez a Fényforrás Alapítvány is csatlakozott. A versenyre idén közel 130 mű érkezett. A pályázókat ünnepi műsorral és oklevéllel jutalmazták.

Részletek

Forrás: https://rehabportal.hu/az-autizmussal-elokert-setaltak-kecskemeten/
Dátum: 2024-04-23

Auti-sétát rendeztek szerdán, Kecskemét főterén, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre és családjaikra. A megmozduláson résztvevők kék fejpántot viseltek, és kék színű ruházatukkal hívták fel a figyelmet az autizmusra.

Részletek

Forrás: https://efoesz.hu/efoesz/nyitott-muzeum/?fbclid=IwAR0xG8Vm9T2vZb8nJAouuMK0O2xVLwUIlQG4RaS0ZL-9bbxGzAVBDS-YFeQ_aem_Af1vWYUqN-4aoDSyUV0sflNBIQcxpp4IkPFN60-GmBqaXgRed1qHarBuIZgqRk611yFES7t_uZbq47pxRx4DssJi
Dátum: 2024-04-12

Munkatársunk Sallai Ilona és múzeumi kollégái interaktív tárlatvezetést tartottak a Kassák Múzeumban. A tárlatvezetésen a BKSZC Újbudai Szakiskola és Szakképző Iskola 6 tanulója vett részt. A tanulók Kassák Lajos életművét ismerték meg és játékos feladatokban vettek részt.

Részletek

Forrás: https://aosz.hu/keken-ragyogott-a-lanchid/
Dátum: 2024-04-12

Április 2-án este kéken ragyogott az ország: ikonikus épületek és természeti képződmények kaptak kék díszkivilágítást, hogy a társadalom figyelmét az autizmusra irányítsák.

Részletek

Forrás: https://rehabportal.hu/egyuttmukodik-a-gondosora-program-es-az-omsz/
Dátum: 2024-04-12

A Gondosóra program még hatékonyabbá tétele érdekében együttműködési megállapodást kötött az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. szerdán, az OMSZ budapesti központjában.

Részletek

Forrás: https://rehabportal.hu/ot-ermet-szereztek-a-mieink-a-para-asztalitenisz-vilagkupan/
Dátum: 2024-04-12

A magyar válogatott négy ezüstöt és egy bronzot zsebelt be a Wladyslawowo városában megrendezett nemzetközi versenyen, így hazánk sportolói értékes pontokat szereztek a paralimpiai kvalifikációs időszakot lezáró viadalon, és töb-ben is a világranglista élmezőnyében végeztek.

Részletek

Forrás: https://rehabportal.hu/eletmod-klub-a-latasserulteknek/
Dátum: 2024-04-05

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete 2017 óta működtet Életmód Klubot – tagjai számára, amelynek elindulása egy pályázattal kezdődött.

Részletek

Forrás: https://rehabportal.hu/a-rehabilitalhatosag-foglalkozasi-es-szocialis-szempontu-vizsgalata/
Dátum: 2024-04-05

A Magyar Közlöny 2024. évi 32. (2024. március 13.) számában megjelent a 17/2024. (III. 13.) BM rendelet a komplex minősítésre vonatkozó részletes szabályokról szóló 7/2012. (II. 14.) NEFMI rendelet (Nr.) módosításáról.

Részletek

Forrás: https://rehabportal.hu/a-teli-siketlimpian-szerepelt-magyar-sportolokat-koszontottek/
Dátum: 2024-04-05

Érmekben és pontszerző helyezésekben is az eddigi legsikeresebb téli siketlimpiát zárták a magyar versenyzők – emelte ki Tapolczai Gergely (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének elnöke.

Részletek

Forrás: https://kezenfogva.hu/goncz-arpadne-dij
Dátum: 2024-04-05

A Göncz Árpádné-díj célja, hogy elismerje azon hazai, a tudományos és a gyakorlati élet területén elkötelezett, legkiválóbb szakemberek munkásságát, akik több éve a fogyatékos személyek önálló életvitelének támogatásáért dolgoznak.

Részletek

Forrás: https://eesidigi.com/hu/home-magyar/
Dátum: 2024-04-03

Izgatottan várjuk, hogy megosszuk a Vilniusban és Budapesten megtartott két hatásos Learning Teaching Training Activity (LTT) eredményeit, amelyek során 60 fogyatékkal élő diákot erősítettünk meg egy átfogó, 3 napos inkluzív oktatási képzés keretében.

Részletek

Forrás: https://rehabportal.hu/marcius-21-a-down-szindroma-vilagnapja/
Dátum: 2024-03-27

Március 21. nemcsak a tavasz első napja, hanem egyben a Down Világnap is. Világszerte fontosnak tartják, hogy a világnapon keresztül felhívják a figyelmet a fogyatékossággal élők problémáira, az elfogadásra és a bennük rejlő lehetőségekre.

Részletek

Forrás: https://rehabportal.hu/mocsari-bence-ezustermes-az-ausztraliai-vilagkupan/
Dátum: 2024-03-27

Az Abu Dhabiban elmaradt világkupaversenyt követően Devenportba utazott Mocsári Bence paratriatlonos. A PTS5 sérültségi kategóriában érdekelt fiatal versenyző a tavalyi szériáját folytatva tudott remekelni, miután másodikként ért célba.

Részletek

Forrás: https://rehabportal.hu/sorsok-es-tortenetek-a-varazsceruza-mentorprogramban/
Dátum: 2024-03-24

A Civilút Alapítvány Varázsceruza programja négy évvel ezelőtt indult útjára. Eleinte rajzeszközök gyűjtésével segítették a rászorulókat, ám a hosszútávú küldetésük az volt, hogy a fogyatékosügyi adománygyűjtő program fenntarthatóvá váljon.

Részletek

Forrás: https://vgyke.com/szekhazbejaras-galamusorral/
Dátum: 2024-03-24

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége székházának otthont adó Sipeki-villa épületének felújítása a közelmúltban fejeződött be, melynek megünneplésére az MVGYOSZ két napos megnyitót szervezett székházbejárással egybekötve. Mi, Rákosmente lámpásai a 21-ei eseményen vettünk részt.

Részletek

Forrás: https://sinosz.hu/kozeppontban-a-hallas-es-a-nagyothallas-a-hallas-vilagnapjat-unnepeltuk-a-sinosz-ban/
Dátum: 2024-03-24

Március 3-án .,a hallás világnapja alkalmából először tartott rendezvényt a SINOSZ., óriási érdeklődés mellett. Az óriási érdeklődést kiváltó rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a jó hallás, ill. a hallásvédelem és a hallásgondozás fontosságára.

Részletek

Forrás: https://rehabportal.hu/aranyermes-a-noi-torcsapat-a-kerekesszekes-vivo-europa-bajnoksagon/
Dátum: 2024-03-24

A párizsi kontinensviadal zárónapján a Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka és Nádasdy Anna négyeséből összeállított magyar női tőrcsapat magabiztosan jutott a döntőbe, ahol az ukránokat 45:37 arányban múlták felül és hódították el az aranyérmet.

Részletek