Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

2019.09.13. - 10:00 - 11:30

Szervezőtől származó információ. Az információk hitelességét az NFSZK Nonprofit Kft. nem ellenőrizte.
Információ az esemény akadálymentességéről: audio-narráció

Hallható kultúra – akadálymentesítés az audionarráció amerikai úttörőjének szemszögéből

Az MVGYOSZ és az AKKU Egyesület örömmel jelenti be, hogy a Budapestre látogató Joel Synder Ph.D. nyitott előadást tart az audionarrációról, kulturális akadálymentesítésről és saját, 38 évnyi szakmai tapasztalatairól. Az ingyenes eseményre 2019. szeptember 13-án, péntek 10:00 órától kerül sor, angol nyelven, tolmács biztosításával. Az előadás várható hossza 90 perc, szünet nélkül.

Regisztráció

A megfelelő technika biztosítása érdekében a részvétel előregisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb szeptember 11., délig jelezze a szervezes@mvgyosz.hu címen. A jelentkezéseket Puskás Anett kezeli. A regisztráció során az alábbi adatokra lesz szükségük a szervezőknek: név, szervezet, elérhetőség (telefon vagy e-mail). Emellett kérjük, jelezze, igényel-e tolmácsolást az angol nyelvű előadáshoz. A tolmács készülékek korlátozott száma miatt kérjük, adja meg azt is, rendelkezik-e okostelefonnal, esetleg használta-e már a Sennheiser Mobile Connect applikációját színház audionarráció során? Az applikáció ingyenesen az alábbi linkre kattintva tölthető le: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.sennheiser.sst.mobileconnect&hl=en

Az előadóról

Joel Synder 1981 óta végez úttörő munkát a kulturális akadálymentesítés terén. Az eltelt közel négy évtized alatt számos díjban részesült, de ami ennél is fontosabb, nevéhez fűződik az amerikai televíziós műsorok állami szintű narrációja is. A mozgóképek akadálymentesítése mellett Dr. Synder és munkatársai múzeumok és különböző látogatóközpontok audionarrációját is létrehozták, többek között a világon elsőként ők írták le a washingtoni Fehér Házat is az érintettek számára, de Synder úrnak köszönhetően például a svájci Genf városa is akadályok nélkül feltárulhat a látássérültek számára.
Dr. Snyder 40 államban, 51 nemzet tagjai számára tartott már képzéseket, Kubától Izlandon át Lengyelországig. Mesterkurzusait Londonban, Prágában és Szent Péterváron hallgathatták, szaktekintélye és munkásságának hatása elvitathatatlan.

Részletek

Dátum:
2019.09.13.
Időpont:
10:00 - 11:30
Összeg:
ingyenes
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2976379545711561/

Szervezők

AKKU – Az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület
Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

Helyszín

1146, Budapest, Hermina út 47.
Budapest Magyarország
+ Google Térkép